Ak Parti Baskil İlçe Kongresi Yoğun Katılımla Yapıldı

8. Olağan Kongre süreci kapsamında ilçelerde kongrelerini yapmaya devam eden AK Parti'de Baskil İlçe Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Ak Parti Baskil İlçe Kongresi Yoğun Katılımla Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel bir düğün salonunda teşkilat mensuplarının ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen kongre, Ankara TUSAŞ'taki hain terör saldırısı dolayısıyla slogansız ve müziksiz yapıldı. 

8. Olağan Kongreye Genel Merkez İl Koordinatörü Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, önceki dönem Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat, önceki dönem teşkilat başkanı Hüsnü Kalkan, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, İl Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı. 

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan Genel Merkez İl Koordinatörü Av. Mahmut Eminmollaoğlu konuşmasına Ankara'daki hain terör saldırısını kınayarak başladı. 

Ak Parti Baskil İlçe Kongresi Yoğun Katılımla Yapıldı

TUSAŞ Şehitleri için fatiha okunmasını isteyen Eminmollaoğlu; "8. Olağan Kongre sürecimizi başlattık. Kongreler birer yenilenmedir. Bundan önceki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeni gelenlere de kolaylık diliyorum. Bayrak yarışını sürdüren öncekinden daha çok koşmalıdır. AK Parti son 22 yılda çok güzel işler başardı, inşallah Baskil halkının desteğiyle yürüyüşümüze devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları bu ülkenin ana unsurlarıdır. Baskil Teşkilatı da bu anlamda önemlidir. İnşallah yeni seçilecek teşkilat mensuplarımız bu anlayışla güzel işler başaracaklar." dedi. 

AK Parti Baskil İlçe Başkanı Ahmet İnalçuk da konuşmasında İsrail'in Filistin'e ve Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı. 

AK Parti'nin davasının Türkiye'nin Partisi olduğunu aktaran İnalçuk, Baskil'in AK Parti'nin yanında olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Kongrenin hayırlı olmasını temenni eden İnalçuk, yoğun katılımları için vatandaşlara teşekkür etti.

Ak Parti Baskil İlçe Kongresi Yoğun Katılımla Yapıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı da konuşmasında terör saldırılarını kınadı, şehitlere rahmet diledi. AK Parti'nin Türkiye'ye ve Elazığ'a kazandırdıklarını anlatan Açıkkapı, tüm kazanımların Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve yol arkadaşlarının iradesiyle gerçekleştiğini vurguladı. Son yerel seçimleri değerlendiren Açıkkapı, şapkayı önlerine koyduklarını, bu minvalde gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Baskil'e AK Parti iktidarları döneminde önemli hizmetler kazandırıldığını aktaran Açıkkapı, Baskil halkına layık olmak için çok çalışacaklarını kaydetti. Kongrenin hayırlı olmasını temenni eden Açıkkapı, seçilen Başkan ve yönetimine başarılar diledi.

Daha sonra konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de sözlerine TUSAŞ şehitlerine rahmet dileyerek başladı. Hainlere inat daha fazla çalışacaklarının altını çizen Prof. Dr. Erol Keleş, Milli Savunma sanayisinin aynı kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Son yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Erol Keleş, seçim sonuçlarından ders çıkarılması gerektiğini aktardı. Seçim sonuçlarının dava anlayışını olumsuz etkilememesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Erol Keleş, "Hamd olsun Elazığ da Baskil de her zaman Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olmaya devam edecektir. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan dünya lideridir ve bizler de liderimizin arkasında durmayı sürdüreceğiz. Eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, tarımda ve diğer alanlarda hem Baskil'e hem de Elazığ'a daha fazla yatırım getirebilmek için çok çalışıyoruz. Ben kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyor, kıymetli başkanıma ve yönetimine çalışmalarında kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Ak Parti Baskil İlçe Kongresi Yoğun Katılımla Yapıldı

Davanın ve samimiyetin Baskil kongresinde net bir şekilde görüldüğünü aktaran AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da yoğun katılımları için teşkilat mensuplarına ve vatandaşlara teşekkür etti. Kongrelerin demokrasi şöleni havasında geçtiğini kaydeden Başkan Yıldırım, heyecanın kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. TUSAŞ saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Başkan Yıldırım, bu tür saldırıların güçlü Türkiye'yi yolundan döndüremeyeceğinin altını çizdi. Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "Baskil'in bende çok ayrı bir yeri var. Baskil halkı bizi her zaman bağrına bastı. Bizler de AK Kadromuzla birlikte hem Baskil'e hem de Elazığ'a daha fazla hizmet getirmek için çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Dünden ders çıkararak, bugünü yaşayarak ve yarın için umut ederek mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu sözlerle konuşmamı tamamlıyor, kongremizin ilçemize, teşkilatımıza ve davamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allaha emanet olun."

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan kongrede Baskil İlçe Başkanlığına Ahmet İnalçuk seçildi.