Ak Parti, 2002 ruhunu arıyor

Büyük kongresini 2025 Mayıs ayı içerisinde yapmayı planlayan Ak Parti, illerdeki kongre sürecini de başlatmış oldu.

Ak Parti, 2002 ruhunu arıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda AK Parti Elazığ İl Başkanlığı İlçe ve Belde kongrelerine start verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 2002 ruhunu yeniden canlandırmak için ilk günkü aşkla ve heyecanla gerçekleştirecekleri kongrelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Yıldırım’ın 2002 ruhu vurgusu önemli. Bu ifade, siyasete reel ve sosyolojik bakıldığının bir göstergesi. Hamaset siyasetinden uzak, olan biten ve yaşanılanı gözlemleyen, halkın duygularına ve beklentilerine hakim tecrübeli bir siyasetçi olan Başkan Yıldırım, bu ifadesi ile bir durum tespiti yapıyor.

Ak Parti 22 yıllık süre içesinde birçok hizmetleri hayata geçirdi. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve konforlu bir yaşam sürecek tüm adımları atmakla birlikte başta inanç ve fikir özgürlüğü konusunda da önemli adımlar atılmasını sağladı.

Bunlar yaşanırken bazı AK Partililerin Erdoğan davasını anlamaktan ve buna hizmet etmekten öte, şahsi çıkar ve dünyevi heveslerinin esiri olduklarını birçok örnekle görüldü ve yaşandı.

Başkan Yıldırım, geçmişten beri bu davanın tozunu yutmuş ve birçok kademesinde görev alarak içinde bulunmuş bir nefer olarak bu eksikliği bizzat görmüş olacak ki haklı olarak kongrelerin 2002 ruhunu yeniden elde etmenin bir vesilesi görüyor.

Ak Parti İl Başkanı Yıldırım bu tespiti yaparken yapılacak belde, ilçe ve il kongrelerinde de bu hassasiyeti gözeterek, Ak Parti’ye bir iş bulma, zenginleşme ve makam mevkiye gelmenin aracı ve aparatı gözüyle değil, ümmetin yükü ve derdini omuzlamış bir iyilik hareketi gözüyle bakan ve burada bulunmaya manevi bir anlam katan isimlerin yönetim kurulları listesine girmesi konusunda da hassasiyetini ortaya koyacaktır.