Ak Hainler…

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi paketinde bahşiş gelirlerinden kira gelirlerine, para cezalarının artırılmasından yem ve gübredeki KDV istisnasının kaldırılmasına kadar birçok ayrıntılı maddenin yer aldığı ortaya çıkmıştı. 

Ak Hainler…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle zenginleri değil de dar gelirlilerin üzerine ağır yükler getirecek vergi paketinin tamamının basına sızdırılmasının Ak Parti içindeki güç savaşlarının sonucu olarak yorumlandı.

Ankara kulislerine düşen iddiaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mayıs ayında yapılan 104 sayfalık vergi paketini basına sızdıranların Mehmet Şimşek'ten memnun olmayan ve yıpratmaya çalışan AKP'li isimler olduğunu belirterek Ak Parti koridorlarında kavga çıktığını ileri sürdü.

İddialara göre, bir süredir bu yöndeki tavırlarını sürdüren mevcut yöneticilerin, özellikle iş dünyası tarafından tepki çekmesi muhtemel vergi düzenlemeleri nedeniyle, Bakan Şimşek'i zora sokup, maddelerin uygulanmasını önlemek için bunu yapmış olabilecekleri belirtiliyor.

Vergi paketinin kamuoyuna sızmasının doğrudan bu Ak Partililer ya da onların 104 sayfalık sunumu gönderdiği bazı iş insanlarının kanalıyla yapılması ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

Bunun nedeni olarak da özellikle koltuklarından olmak istemeyen, yerel seçimdeki başarısızlığın faturasını tümüyle Bakan Şimşek’in ısrarıyla seçim öncesi popülist kararların alınamamasına bağlayan mevcut parti üst düzey yöneticileri gösteriliyor.

Yaşananlar da gösteriyor ki Ak Parti’nin tepesine çöreklenmiş ve koltuklarını bırakmayan haris ve muhteris insanlar, kendi beceriksizliklerini gizlemek, setretmek ve perdelemek adına, enflasyonla mücadelede başarısız ve Erdoğan’ın seçim kaybetmesi pahasına Şimşek’i yıpratmayı düşünecek kadar ihanet içinde olabiliyorlar.

Enflasyonla mücadelede ek vergiler tek çözüm olur mu ayrı bir tartışma. Bu konu ayrıca konuşulabilir. Örneğin madenlerimiz konusu üzerinde neden bir çalışma yapılmaz, yer altı zenginliklerimiz kamunun yararına olacak ve çıkartılan üründen pay alınacak sistem neden düşünülmez bu konu neden ilgili bakanlıkların gündemine gelmez,  stratejik ve önemli oranda kar elde edeceği ürünlerde kamu neden üretici olmaz bu ayrı mesele.

Siz ülkeyi düşürdüğünüz  kötü ekonomik şartlardan kurtarmak için Mehmet Şimşek’e görev vereceksiniz, o da kendi görev alanı ve inisiyatifi olan konularda biraz da halkı incitecek çalışmalar yapıp vergi paketleri hazırlayacak ancak siz sırf sizin 31 Mart başarısızlığınız ifşa olmasın ve seçimlerde emeklilere zam yaparak popülist bir seçim ekonomisi uygulayıp ekonomiyi daha içinden çıkılmaz bir hale getirmekten koruduğu için Bursa’yı, Balıkesir’i ve hala nasıl olduğunu anlamlandıramadığımız Adıyaman’ı kaybetmenin faturasını  Şimşek’e  çıkarmanın şark kurnazlığını yapacaksınız.

Valla bunun adı sadece kurnazlık değil, Erdoğan’a yapılan en büyük ihanettir. 

Mehmet Şimşek’in her çalışmasını elbette desteklemiyoruz. Hatta yanlış bulduğumuz noktaları da dile getiriyoruz. Ancak bir hakkı teslim etmek de lazım ki Şimşek, kendi ekonomik bilgi, donanım ve tecrübeleriyle enflasyonu düşürmek için canını dişine takarak mücadele ediyor.

Ya partide üst makamlarda olup da  Şimşek’i kurtlar sofrasına atıp izlemeyi tercih eden kadim siyasiler… Onların görevi sırca köşkleri ve oturmaktan yıprattıkları koltuklarda kahvelerini yudumlayıp Erdoğan’ı aşağı çekmek. 

Ey Ak Partinin üstleri! Şunu iyi bilin ki günün birinde Mehmet Şimşek sizlerin bu ihanetinizden usanıp ‘ben yokum’ derse, ne sizi ne de Erdoğan’ı artık hiçbir güç kurtaramaz. Ak Parti’ye seçim kaybettiren mesele ekonomiyse ki öyledir, siz bunu düzeltme yerine düzeltmeye çalışana çelme takar ve Şimşek’i kaçırırsanız ne ekonomi kalır ne de sizin ekonomiyi düzelteceğinize dair halkta umut kalır. 

Siz bu işin basit siyasi entrika ve bizans  oyunları olarak  görebilirsiniz ama halk öyle görmüyor ve görmeyecek.