AHLAKSIZLIK

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine hakaret içeren sınav

soruları sorduğu ortaya çıkan ve gözaltına alınan Fırat Üniversites

AHLAKSIZLIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine hakaret içeren sınav

soruları sorduğu ortaya çıkan ve gözaltına alınan Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu’nda görevli öğretim görevlisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“HEM SUÇ HEM DE AHLAKSIZLIK”

Vali Murat Zorluoğlu, öğretim görevlisine tepki göstererek, bu durumun suç olmasının ötesinde ahlaksızlık olduğunu vurguladı.

Kimsenin hukuk devletinde yaptığı yanlışların yanına kar kalmayacağına dikkat çeken Vali Zorluoğlu,

öğretim görevlisiyle ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.

“ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY”

Yıllarca memleketin ve milletin ekmeğini yiyen bir öğretim görevlisinin yaptığı bu davranışın çok üzücü olduğunu belirten Zorluoğlu şu ifadelere yer verdi: “Fırat Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi ortak final sınavında öğrencilere birtakım sorular yöneltiyor. Bunun bize bilgilendirilmesi sonucunda görüldü ki bu sorular Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine ciddi hakaretler içeriyor.

‘’ÖNCE İDARİ İŞLEM SONRA GÖZALTI’’

Vali Zorluoğlu,’’Bunun üzerine üniversite yönetimi derhal idari işlem başlatıp, soruşturma açtığı ve öğretim görevlisi görevinden uzaklaştırıldı. Aynı zamanda öğretim görevlisi hakkında terör örgütleriyle de bağlantılı olabileceği şüphesiyle adli işlem başlatıldı. Akşam saatlerinde gözaltına alındı. Şuanda da hakkındaki adli işlem devam ediyor. Bu durum çok üzücü bir hadisedir. Bu öğretim görevlisinin yaptığı en başta suç olmasının ötesinde bir ahlaksızdır. 14­15 senedir bu memleketin ve milletin ekmeğini yiyen ve suyunu içen bir kişinin böyle ahlaksız bir şekilde davranış içerisinde girmiş olması hakikatten çok üzücü bir hadisedir. Ama hiç kimsenin hukuk devletinde yaptığı yanına kar kalmaz. Bu öğretim görevlisiyle ilgili olarak hem adli hem idari soruşturma devam ediyor. Neticesini de kamuoyu ile paylaşacağız."

ÜNİVERSİTEYE KİM ALDI?

Final sınavında Cumhurbaşkanı ve ailesine hakaret dolu sorular soran öğretim görevlisi olayından sonra şehirde konuşulan tek konu söz konusu hakareti yapan öğretim görevlisini kim ya da kimlerin üniversiteye aldığı, referanslarının kim olduğu, bu öğretim görevlisinin görüş ve eylemlerinin, sosyal medya paylaşımlarının tüm öğrencilerin ve bölüm yöneticilerin haberi olmasına rağmen neden herhangi bir işlem yapılmadığı. Gençlerimizi eğiten ve onların derslerine giren öğretim üyelerinin hem üniversiteye alınması, hem de alındıktan sonra davranış, tutum ve söylemlerinin neden izlenmediği konusunda daha titiz davranılmasını isteyen vatandaşlar, benzer eylemlerde olan öğretim görevlilerinin bir an önce ayıklanması gerektiğini ifade ediyorlar.