Ahde Vefa Derneği'nde Sohbet' 'Hüseynik'

Ahde Vefa Derneği'nin organize ettiği sohbet toplantısında Araştırmacı-Yazar Sedat Çağlıyan konuşmacı olarak katıldı.

Ahde Vefa Derneği'nde Sohbet' 'Hüseynik'

Ahde Vefa Derneği Başkanı Burhanettin Özdoğan,” Ahde Vefa Derneğimizin geleneksel hale getirdiği sohbet toplantımızda konumuz “Hüseynik”, konuşmacımız ise Sayın Sedat Çağlıyan hocamız.

Sözü değerli konuşmacımıza vermeden önce sohbetimizin konusu olan “Hüseynik” ile ilgili bende bir şeyler söylemek istiyorum.

Elazığ’ımızın önemli mahallelerinden biri olan Ulu Kent’in eski adının Hüseynik olduğu, anlamının da “Misafir kabul eden, misafiri çok olan yer” olduğunu, Kervanların da Hüseynik’ten şehir yolu denilen patika yoldan Harput’a çıktığını tarih kitaplarından ve büyüklerimizden biliyoruz.

Ahde Vefa Derneği'nde Sohbet' 'Hüseynik'

Şimdi bu önemli mahallemizle ilgili daha detaylı bilgileri öğrenmemiz için sözü Sayın Sedat Çağlıyan hocamıza bırakıyoruz” dedi.

Sedat Çağlıyan, “Tarihin ışığında Hüseynik kitabının tanıtımı,   tarihi olayları , Ermeni sanatkarları, Hüseynik Çarşı yolları ,askeri kışlası, konakları , Ermeni ve Türk okulları, tarihi camisi, peygamberimizin torunlarından Seyyid Kasım Türbesi, , Çeşme’leri hakkında bilgiler verdi.

Ahde Vefa Derneği'nde Sohbet' 'Hüseynik'

Seyyid Kasım türbesi, Elazığ merkez, Hüseynik (Ulukent) Mahallesi, Seyyit Kasım sokakta, eski mezarlığın alt tarafında bulunmaktadır” dedi.

Program Araştırmacı Yazar Sedat Çağlıyan’ın Hüseynik Mahallesinin tarihi ile ilgili bilgi vermesi ile sona erdi.