Ağıralioğlu'ndan fahiş fiyatlara tepki

Son dönemlerde yeni parti kurma çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, ülkede gündem olan internet hızı sorunu ile alakalı bir paylaşımda bulundu.

Ağıralioğlu'ndan fahiş fiyatlara tepki

Ülkemizde bir süredir gündemdeki yerini koruyan yavaş internet ve fahiş fiyatlar siyasilerin de gündeminde.

"TÜRKİYE'DE İNTERNET TARİFELERİ SUDAN UCUZ”

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal’ın "Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak "Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz" demek yanlış olmaz" demiş ve bu cümle sosyal medyada büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Konuya bir yorum da Yavuz Ağıralioğlu’ndan geldi. Ağıralioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’de internet koşullarının vatandaşların hak ettiğinden hayli uzak olduğunu ve bu sorunu kısa vadede çözmek gerektiğini belirtti.

“TELEKOMÜNİKASYON ŞİRKETLERİNİN FİYAT KONTROLLERİNİ DAHA SIKI TUTMALIYIZ”

Eski Milletvekili Ağıralioğlu, söz konusu paylaşımda:

“Ülkemiz, dünya ülkeleri arasında mobil internet hızında 58. ve sabit geniş bant hızında 106. sıradaki konumuyla sonlarda geliyor. Yavaş internet kullanımı, düşük kota ve diğer ülkelere kıyasla daha çabuk tükenen internet paketleri vatandaşımızın hak ettiği kullanımdan bir hayli uzak. Fahiş fiyatlar ve yerli yersiz yapılan zamlarla ilgili problem, hızlı ve kararlı adımlarla çözüme kavuşturulmalıdır. Dünya ortalamasını yakalayabileceğimiz internet hızı için gerekli altyapı çalışmalarını yaparak kota problemini ortadan kaldırmalıyız. Yeterli verim alınamadığı hâlde, yüksek fiyatların çözümü için vergi politikalarını gözden geçirmeli ve telekomünikasyon şirketlerinin fiyat kontrollerini daha sıkı tutmalıyız” ifadelerine yer verdi.