'AFRİN OPERASYONU BİRLİĞİMİZİ TEYİD ETTİ'
Erol Kara/Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirbağ: 'Türkiye Afrin'de operasyon yaparken, Türk ekonomisi de ne kadar sağlam olduğunu ispatladı' diye konuştu. Rektör Demirdağ, 'Bu kazanımlar kolay elde edilmedi. Bizim bu hale gelmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımıza ve tüm ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu operasyon diplomatik başarının ürünü olarak gerçekleşiyor. Afrin operasyonu bizim birlik ve beraberliğimizi teyid etmeye vesile oldu.' dedi.
Fırat Üniversitesi Rektörü Demirdağ, “Afrin operasyonu Türkiye’nin istiklali ve istikbali için yapılması gereken önemli hareketlerden biri olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin hiçbir zaman kimsenin toprağında gözü olmadı. Afrin operasyonu gecikmiş bile olsa yapılması gereken bir hareketti. Türkiye kendi göbeğini kendisi kesen, kendi yağı ile kavrulan ürettiği mühimmat ile de kendi operasyonunu yapma kabiliyetine sahip olabilen bir ülke’’ dedi.
BU BİR DİPLOMATİK BAŞARIDIR
Türkiye her daim komşuları ile uyum içinde yaşayan bir ülke olduğunun altını çizen Rektör Demirdağ, “Hiçbir zaman komşu ülkelere karşı terörist hareketlerimiz asla olmamıştır. Ama Türkiye‘nin güvenliği açısından biz kendimizi bildik bileli Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye terörist faaliyetler olmuştur. Suriye ve Irak da ki istikrarsızlık döneminde ülkemize yönelik faaliyetler kontrolsüz şekilde artarak devam etmiştir. Son dönemde müttefik dediğimiz ülkelerde bizi yalnız bıraktılar” şeklinde konuştu.
Demirdağ, “Afrin operasyonu gecikmiş bile olsa yapılması gereken bir hareketti. Türkiye kendi göbeğini kendisi kesen, kendi yağı ile kavrulan ürettiği mühimmat ile de kendi operasyonunu yapma kabiliyetine sahip olabilen İHA’ları ile yerli Milli silahlarıyla bu operasyonları başarılı bir şekilde yürütüyor. Afrin operasyonunda bizim sabırlı olmamız lazım. Bu operasyonun en önemli özelliği bir tek Sivilin burnu kanamadı. Bu hareketin emrini veren görev alan herkesi tebrik ediyoruz. Bu operasyonlar bizim birlik ve beraberliğimizi teyid etmeye vesile oldu. Güvenlik kuvvetlerimizin oradaki ırka guruba mezhebe değil, terör örgütüne yönelik olduğun unda vurgusunu yaparak eylemde de bunu göstermesi de anlamlı. Çünkü başkaları bunu başka yere çekmeye çalışıyor. Türkiye 80 milyonu ile bütündür, kardeştir bizde o şekilde görüyoruz. Bu operasyon da o nitelikte yapılan bir operasyondur. Askeri kısımdan çok bunun hazırlığı da önemliydi. Bu operasyon diplomatik başarının ürünü olarak gerçekleşiyor belki, gecikmesinin sebebi de diplomasinin netice vermesine yönelik olarak yapılan mutfak çalışmasından kaynaklandı. Suriye’nin geleceğini belirlemede en önemli ülke biz olmamıza rağmen bizi devre dışı bırakmaya çalışan ülkelere de bu bir cevaptır aslında. Bu operasyon.” dedi.
EKONOMİMİZ ÇOK SAĞLAM
Biz Birlikte Türkiye’yiz. Biz bir bütünüz bizim, birliğimizi dirliğimizi koruduğumuzda nelerin üstesinden gelebileceğimizi kimsenin bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacağını hatırlatmak isterim diyen Rektör Demirdağ, “Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi RABİA işaretinin hepimizin içine sindirmemiz gerektiğini bugünler hatırlatıyor. Türkiye Afrin’de operasyon yapmasına rağmen Türk ekonomisinde ne kadar sağlam olduğunun testi yapıldı. Bu kazanımlar kolay elde edilmedi. Bizim bu hale gelmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımıza ve tüm ekibine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
F.Ü’DE YAPAY ZEKA ANALİZİ PROJESİ GELİŞTİRİLECEK
Rektör Demirdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma sanayinin özellikle ihtiyaç duyduğu Yapay zeka ve veri analizi ihtiyaçlarının en son ve en yeni tekniklerle kullanıcıya aktarmayı amaçlayan projesinin Fırat Üniversitesi ile Savunma sanayi arasında imzalandığını söyledi.
Proje’nin Mühendislik Fakültesi Elektronik, Bilgisayar, adli bilişim bölümlerinden hocaların bu projeyi yürüteceğini belirten Rektör Demirdağ, “Bu projenin başında Doç. Dr. Galip Aydın hocamız olacak. Bu proje geliştirilerek savunma sanayinin envanterinde kullanılacak.” dedi.
F.Ü BM’NİN AKADEMİK ÜYESİ OLDU
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirbağ, “Fırat Üniversite’sinin BM Akademik platformu üyesi olduğunu belirterek, “BM genel kurulu tarafından yürütülen BM Akademik platformu(UNA) girişimi Yükseköğretim kurumları desteklemeyi ve eğitim yoluyla BM’nin amaçlarının gerçekleştirilmesinde katkıda bulunmayı amaçlar, BM ve Akademik yapılar UNA’ de bir araya gelerek entelektüel sosyal sorumluluk kültürünü oluşturacaktır.” dedi.