AFAD'ın Acizliği 

İlimiz, 2020 ve 2023'te üç deprem yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve geçmişten bugüne görev yapan bakanların talimatlarına rağmen yerel bürokrasinin yanlışları sebebiyle birçok mağduriyet yaşadı.

AFAD'ın Acizliği 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminin bıraktığı sorunların bir an önce çözülmesi amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ ile İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD’ın yanında pozisyon alarak hızlı bir şekilde çalışması gerekiyor ve vatandaşın taleplerini ilgili bakanlıklara iletmeleri gerekiyordu.

Ancak bu talepler iletilmediği gibi TOKİ’nin 24 bin konut yapmasına rağmen ortaya koyduğu imalatlar, çevre düzenlemeleri ve muhatap bulunamaması sebebiyle ciddi sorunlar yaşandı.

AFAD; mağduriyetlerin kısa sürede çözülmesi amacıyla olağanüstü yetkilerle donatılmasına rağmen oldukça hantal kalması, yer tespiti konusunda oldukça geç kalması, köy evlerinin inşa edilmesi ve tamamlanması konusunda yetersiz kalması, kamuoyunda dedikodulara sebep olan ve iddia edilen milletvekili danışmanları ve bazı imtiyazlı isimlere ayrıcalık tanınarak özel yerlerden özel konutların verilmesi oldukça tartışıldı.

AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı’nın vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmediği, kendisini arayan vatandaşlara “benim numaramı kimden aldın, niye beni arıyorsun” diyerek terslediği, buna karşın hatırlı insanlara her türlü imtiyazı sağladığı, görevini korumak adına siyasilerin taleplerini anında yerine getirip vatandaşların haklı taleplerini bile göz ardı ettiği, son aylarda kamuoyunda sıklıkla iddia ediliyor. 

Hükümetin büyük gayreti ve vatandaşın lehine kullandığı imkânları, yönetimsel zafiyet ve ufuksuzlukla tarumar eden bürokratların yanlışları, kamuoyuna hükümetin yanlışı ve hatası olarak yansıdı ve siyaset kurumu ciddi zarar gördü. 

İlimiz bürokrasisindeki heyecansızlık, ufuksuzluk ve sorumsuzluk ne yazık ki devam ediyor. Milletvekillerinin de bu tür olaylardan rahatsızlık duyduğu ve bürokraside köklü bir değişim için çalışmalar yaptıkları biliniyor. Umarız atanacak yeni bürokratlar Türkiye Yüzyılı’nın ruhu ve heyecanına sahip olur ve şehrimizin sorunları çözülür.