AFAD, Eski AFAD!

Kamu kurumlarının vatandaşların sorunlarını çözmede ne kadar duyarsız olduklarını sıklıkla ifade ediyoruz. Bu tespiti bugünkü manşetimizde konuk ettiğimiz Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ da dile getirerek bürokratik hantallığa dikkate çekti.

AFAD, Eski AFAD!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem sonrası vatandaşın en çok muhatap olduğu ve fakat her muhataplığında bürokrasinin soğuk yüzü ve sorularına net cevap alamamalarıyla artık marka olmuş AFAD İl Müdürlüğü, halktan uzaklaştı Güney Çevre Yolundaki yeni hizmet binasında vatandaşlara hizmet vermeye başladı. 

Hizmet ama ne hizmet! Hezimet demek daha doğru olur belki. İşlerini takip etmek için Güney Çevre Yolundaki AFAD İl Müdürlüğüne giden vatandaşların işlerini anında çözmek,  onu memnun ve mutlu olarak uğurlamak yerine, işler yapılmadığı gibi vatandaşa karşı hoş olmayan görüntü ve diyalogların yaşanması, bu kurumun halka yaklaşımını ortaya koyması açısından önemliydi.

Gazetemiz haberlerine konu olan ve vatandaşın yaşadıklarını gözler önüne seren görüntülerde de anlaşıldığı gibi kurumların ve bu kurumlarda görev yapan görevlilerin vatandaşa karşı davranışları hiç hoş ve doğru değil.

Yaşadığı deprem ve pandemi sonrası zaten perişan olan hemşerilerimize Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve üst düzey yöneticilerin sevgi ve şefkatle yaklaşmalarına karşın bazı görevli memurların davranışlarındaki olumsuzluklar, devletimize olan güveni de zedeliyor.

Eskilerin “tebdil-i mekânda ferahlık vardır”  cümlesi bile AFAD İl Müdürlüğünde resmen anlamını kaybetti. Mekân değişikliği ferahlık ve bununla birlikte vatandaşa güzel hizmet olarak dönmedi.

Anlaşılan o ki mekânda tebdil ve değişiklik AFAD’ı kesmedi ve sanki eksik kaldı. Tebdil-i bürokratla tamamlanır mı ya da yaşanır mı ferahlık bilinmez ama ciddi ve köklü anlamda bir tebdil-i yönetici kaçınılmaz oldu bu şehirde.