AFAD'da Değişim

Yaklaşık bir yıldan beri vekâleten yürütülen AFAD Başkanlığına yeni atama yapıldı.

AFAD'da Değişim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararlara göre, AFAD'ın başına Kırıkkale Valisi Yunus Sezer getirildi.

Önceki AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 18 Aralık 2020 tarihinde, Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçiliği’ne atanmıştı. AFAD Başkanlığı’nı, 18 Aralık 2020'den bu yana AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen vekâleten yürütüyordu.

AFAD’a yapılan bu atama da gösteriyor ki bu kurum afet anı ve sonrasında anında operasyonel gücünü kullanıp sahada etkin rol almasına rağmen, afet sonrası hizmetlerde başarılı bir süreç yönetemiyor, halkın talep ve beklentilerini yerine getirmek şöyle dursun sağlıklı bilgi dahi verilemiyor.

Elazığ'daki deprem ve sonrasında yaşananlar bunun somut bir örneği ve resmiydi. Depremin ilk günleri yapılan güzel çalışmalar sonrasında genel merkez ekibinin çekilmesi ve işlerin il müdürlüğünün inisiyatifine kalmasıyla sorunlar oluştu. 

Her biri aslında küçük ve Elazığ'da çözümlenecek problemler olmasına rağmen hiç birine müdahale edilmediği için o küçük sorunlar bir kartopu gibi büyüdü büyüdü ve sonunda önünde siyasetçi, yönetici kim varsa ezdi geçti.

İşin garibi ise sorunları büyüten kurum ve onların yöneticileri değil bu bedeli siyaset kurumunun ödeyecek olması.

Gerçi bu bürokratları da siyasetçiler atadığına ve yanlışlarına rağmen arkalarında durduklarına göre demek ki siyasetçiler de durumdan çok da rahatsız değil.

Herkes mutluysa ve herkes memnunsa bize de herkesin yolu açık olsun demek düşüyor. 

Bizimkisi dostça uyarıydı sadece. Çünkü siyasette her sonucun bir sebebi ve dayanağı vardır. İyi sonuçlar kadar kötü sonuçların da sebepleri olduğu gerçeğini biz hatırlatacak değiliz iki kez, üç kez milletvekili olmuş tecrübeli siyasilerimize. Haddimizi bilelim ve uzatmayalım:

Adam berber koltuğuna oturmuş.

- Berber efendi... Söyle bakalım... Saçlarım siyah mı, beyaz mı?

Berber yanıt vermemiş.

Adam üstelemiş:

- Saçımdaki siyahlar artmış mı?

Berber "Acele etme beyim" demiş:

- Az sonra önüne dökülünce görürsün... Saçın ak mı, kara mı?