AFAD Başkanı Memiş:' Can kaybının olmaması kentsel dönüşümün önemini ortaya çıkardı

AFAD Başkanı Okay Memiş, yaşanan deprem nedeniyle can kayıplarının olmaması Elazığ depremi nedeniyle yenilenen konutlar ve kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önemini ortaya çıkardığını söyledi.

AFAD Başkanı Memiş:' Can kaybının olmaması kentsel dönüşümün önemini ortaya çıkardı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan deprem nedeniyle ilimize gelerek Afet ve Adil Durum Koordinasyon toplantsına katıldı. Elazığ Valisi Numan HATİPOĞLU, başkanlığında yapılan toplantıya MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin GÖKTAŞ, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu kurum müdürleri ve AFAD personeli katıldı.

Toplantıda yaşanan depremin Elazığ’daki etkileri ele alınarak, yürütülen çalışmalardaki son durum değerlendirildi. Toplantının bitiminin ardından AFAD Başkanı Okay Memiş bir basın toplantısı düzenleyerek depremden etkilenen illerdeki gelişmeleri paylaştı. Memiş yaptığı açıklamada "Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgilere göre Malatya’da 55 Elazığ’da 111 Adıyaman’da 18 Diyarbakır’da 19 Şanlıurfa’da 37 Kahramanmaraş’ta 3 ve Erzincan’da 6 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız etkilendi.

Daha çok korku ve panikten dolayı Elazığ'da 8, Malatya'da 2 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Kızılay tarafından Elazığ ve Malatya'da toplam 12 bin kişilik yemek hizmeti verilmektedir. Bu vesile ile depremden etkilenen  her vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.AFAD Başkanı Memiş:' Can Kaybının Olmaması Kentsel Dönüşümün Önemini Ortaya Çıkardı

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜTÜN ŞEHİRLER İÇİN ÖNEMLİ

Memiş "AFAD olarak önceliğimiz afetler karşısında vatandaşlarımızın can güvenliğini muhafaza etmektir. Genel bir afette özellikle deprem afetinde müdahale ile arama kurtarma çalışmaları yapmaktayız. Ancak 5.9 şiddetli depremde Elazığ'ımızda özellikle 2020 yılında meydana gelen depremden sonra yapılan çalışmalar şehrin adeta konutlarının yenilenmesi ve kentsel  dönüşüm faaliyetleri sayesinde her ne kadar çok büyük ölçek de olmasa da azımsanacak ölçekte  değildir.

Herhangi bir can kaybının olmaması bizim için çok değerlidir. Bu da bizlere kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu diğer şehirlerimizde de olabilecek depremlerde can kaybının önüne geçilebilmesi için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir" diye  konuştu.