Adın Geçti, Bittin…

Sosyal medyanın nasıl bataklık ve bilgi kirliği mecrası olduğuna dair hemen her gün yüzlerce örneğini görüyor ve okuyoruz.

Adın Geçti, Bittin…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amacı ve niyeti farklı olan açıklamalar bağlamından saptırılıp farklı bir noktaya çekilmesinden tutun da aslında o şahsa ait olmayan konuşma ve beyanlar onunmuş gibi lanse edilip itibar suikastı yanında tehdit ve şantaj malzemesi olarak da kullanılabiliyor.

Buna benzer bir olayı ilimiz haber sitelerinden birinde gördük.

Haberin kapak resminde YRP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nurettin Gül’ün resmi, resmin üzerinde ise Yeniden  Refah Partisi Teşkilat Başkanı  Nurettin Gül rüşvet ses kaydı  ibaresi..

Sesi dinliyorsunuz, aksanlı iki kişi konuşuyor ve şahıslardan biri diğerinden para talep ediyor ve bunun genel merkez tarafından istendiğini dile getirerek Nurettin Gül’ün adını geçiriyor.

Sonra anlaşılıyor ki YRP Arıcak ilçe Başkanı,  İl Genel Meclisi Üyesi olmak isteyen bir şahıstan para talep ediyor ve bunun genel merkezin talimatı olduğu söylüyor.

Ancak gerçeğin öyle olmadığı yine ilçe başkanının kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ortaya çıkıyor.

İlçe başkanı, muhatabı olan İl Genel Meclisi Üyesi adayından genel merkezin ve Nurettin Gül’ün haberi bile olmadan ancak onların adını kullanarak para istediğini itiraf ediyor ve bu yaptığının doğru olmadığını, ihraç da dahil her türlü cezayı kabulleneceğini ifade ediyor.

Bu olay da gösteriyor ki sizin bir usulsüz işle ilgili konuda  adınız geçmişse bittiniz ve yandınız demektir.

Bu olay da gösteriyor ki temiz siyaset, temiz insanlarla yapılır. Hele hele misyon particiliği iddiasıyla ortaya çıkan siyasi yapılar, atayacağı her bir ismi avantaj ve dezavantajlarıyla birlikte masaya yatırılmalı ve ataması ondan sonra yapılmalı ayrıca da asla hormonlu bir erken büyüme hayali görülmemeli.

Yoksa bugün Nurettin Gül’ün başına gelen bu olay yarın sizlerin de başına gelebilir.