Adaylık ve Adamlık Tartışması 

Bazı siyasilerin ve sosyal medya kullanıcılarının Ak Parti ilçe ve belde  Belediye başkan adaylarının halkın genel beklenti, anket ve yönelimlerini dikkate almayan milletvekilleri tarafından belirlendiği ve bu sebeple ağır yenilgi alındığına yönelik eleştirilere  Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı cevap vermişti.

Adaylık ve Adamlık Tartışması 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendisinin, Belediye başkan adaylarının isimlerin belirlenmesinde tek belirleyici olmadığını, parti genel merkezinin kendi  aday belirleme süreçlerini uyguladığını, aday gösterilenler arasında kendisinin onayı olanlarla birlikle olmayanların da olduğunu ifade eden Açıkkapı, bu konuda kendisine yönelik eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını ve yıpratmaya yönelik beyanlar olduğunu dile getirmişti. 

Bu haberler sonrasında Ak Parti'den aday olup kaybeden Kovancılar adayı Mehmet Nuri Çolak ile Palu adayı Vahdettin Demirtaş'tan Açıkkapı’ya destek açıklaması geldi.

Vahdettin Demirtaş, söz konusu paylaşımda; “Dürüstlüğüne, iyi niyetine, azmine ve memleket için verdiğin çabaya şahidiz, yanındayız” ifadelerine yer verirken Nuri Çolak ise şunları ifade etti;“Kıymetli vekilim! Siyasetin her kademesindeki adam gibi duruşunuzu, hakkaniyetli ve ağırbaşlı tavrınızı, davanıza olan sadakatinizi ehli vicdan olan bilir. Hakkınızdaki kasıtlı ifadeler evvela milletin vicdanından sonra da huzuru ilahiden dönecektir, bilmenizi isterim ki kazanmak kaybetmek hiç fark etmez, bu can bu tende olana kadar her zaman her yerde bir adım arkanızda, bir nefes yakınınızda olacaktır. Duygusal tezviratları yapanların, bu kutsal dava sayesinde itibar devşiren sayenizde adam olanların, nihayetinde nefislerine mağlup oldukları aşikardır.”

Öncelikle bu iki ismin Açıkkapı’ya destek açıklamalarında bir yol arkadaşlığı dayanışması ve vefası görmekle birlikle, bu iki ilçenin aday belirlemesinde Açıkkapı’nın payı ve rolünü de ifşa eder nitelik taşıyor.

 Başka ilçe ve belde adaylarından bu tür bir açıklama  gelmeyip sadece Kovancılar ve Palu adaylarından açıklama gelmesi, Açıkkapı’nın bu konudaki masumiyet karinesini güçlendirmek yerine bu rolü sanki  açık ve ifşa etmek olarak yorumlandı.

Bununla birlikte Kovancılar adayı Nuri Çolak’ın kullandığı; “Duygusal tezviratları yapanların, bu kutsal dava sayesinde itibar devşiren, sayenizde adam olanların, nihayetinde nefislerine mağlup oldukları aşikardır.” cümlesi ise ayrı bir tartışma ve polemik getirecek ağır tahrik içeren cümleler olmuş. 

“Adam gibi siyaset yapma”nın ardından “Sayenizde adam olanların” ifadesi de gösteriyor ki bu tartışma “adamlık” üzerinden bir süre daha devam edecek gibi.