Adamlar Nerde?

Almanya'ya gidip dönmeyenlerle ilgili basına düşen haberlerin ardından konuya İçişleri Bakanlığı el attı ve konuyla ilgili soruşturma başlattı, görevden uzaklaştırmalar oldu. Konuyla ilgili Belediye Başkanlarından da açıklamalar geldi.

Adamlar Nerde?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili açıklama yapan bir isim de Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat oldu.

Başkan Akmurat, Elazığ’da alternatif açılım derneği yöneticilerinin kendisine başvuruda bulunduğunu, kendilerini de bu projeye olumlu bakmasıyla projenin hayata geçtiğini, 90 kişilik projeden 35’inin pandemi dolayısı ile Almanya’ya gitmediğini, 2020 yılının 10’uncu ayında 55 kişinin Almanya’ya gittiğini, 2020’nin onuncu ayının 8’inde Almanya’ya giriş yaptıklarını ve on günlük gezisinin ardından memleketlerine dönüş yaptıklarını ifade etti. 

Başkan Akmurat, bu kapsamda Almanya’ya giden kişilerin gibi pasaportlarını ve bu evraklardaki ülkeye giriş-çıkış kaşelerini de gösterdi.

Başkan Akmurat’ın açıklamaları ve gösterdikleri pasaportlar, olayları yalanlama yerine teyit eder nitelikte ve kafalarda soru işareti oluşturmaya devam ediyor. Zira bu kapsamda Almanya’ya giden ve köşe yazarı gazetecilere konuşan insanlar, kendileri parayı verdikten sonra hiçbir şeye karışmadıklarını, pasaportun çıkartılarak kendilerine verildiğini, Almanya’ya gittikten sonra da kendilerinden alınarak ülkeye giriş yapılmış gibi işlemlerden geçtiğini, kendilerinin ise Almanya’da nüfus cüzdanları ile yerleşim talep ettikleri ya da kaçak çalıştıklarını itirafları var.

Yani gösterilen pasaportlar, sahiplerinin ülkeye döndüklerini yasal olarak gösterse de fiilen kanıtlamıyor. Başkan Akmurat bunu yapacağı yerde o pasaportların sahipleri ile bir basın toplantısı yapsaydı ve ülkeye döndüklerini kanıtlasaydı daha gerçekçi ve inandırıcı olur hakkındaki iddiaları da çürütmüş olurdu. 

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemeleri, pasaportu veren birimler ve yetkilileri hakkında yapılacak soruşturma ile umarız masumlar ve iyi niyetlilerle organize işlere bulaşmış şebeke elemanları ayrılır ve adalet tecelli eder.