ADALETSİZ SANATÇILIK

ÖNCELİKLE YAŞADIĞIMIZ PROMLEMLERDEN BAHSEDEYİM

Bizler misafir sanatçı statüsü ile Devlet korolarında çalışıyoruz

ADALETSİZ SANATÇILIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖNCELİKLE YAŞADIĞIMIZ PROMLEMLERDEN BAHSEDEYİM;

Bizler misafir sanatçı statüsü ile Devlet korolarında çalışıyoruz. Aylık 22 gün sigortamız yatıyor. Aynı kurumda çalıştığımız kadrolu sanatçılardan daha fazla çalışıp onların aldığının yarısını dahi almıyoruz. Hastalıktan ölecek olsak bile rapor hakkımız da yok. Gitmesek yevmiye yazılmıyor. İnanın o kadar fazla çalışıyoruz ki okul konserlerini ve küçük çaptaki okul konserlerinin hepsini biz yapıyoruz. Kurumumuzun şefinin inisiyatifi olmasa belki de aldığımız maaşı da alamayacağız. Daha çok acı durumlar da var...

 

ELAZIĞ DEVLET KOROSUNUN NORM KADRO BOŞLUĞU VAR

Devlet Korosunun norm kadro boşluğu var. Geçen sene içerisinde elim bir olayda vefat eden Özgecan'ın babası gelip kadrosunu alıp gitti. Klasik Türk Müziği Korosu olduğumuz halde bir bağlama sanatçısı gelip iki ay kadar önce  kadrosunu alıp gitti. Bu ay da bir bayan  arkadaşımız geldi göreve başladı tabi ki kadrolu... Bu olanlar bizlere  haksızlık değil mi?

Biz kendimizi çok kötü hissediyoruz boşuna mı okuduk yıllarca, tüm bu olanlar psikolojimizi bozdu. İşi biz yapıyoruz hem de severek ama kadroyu bu memleketim çocukları değil başka memleketlerden ve nasıl geldiklerini bilmediğimiz insanlar alıyor. Bürokratlarımıza bu durumdan bahsetmeye çalışsak da ne derece etkili olabiliriz? Bu konuda basından başka tutunacak dalımız kalmadı. Kültürümüzün en önemli kollarından biri olan musikiyi yaşatma adına çırpınırken bizi ayakta tutabilecek ne var ki?

 

BİMER'E YAZIYORUZ SONUÇ ALAMIYORUZ

Bizler konservatuvar mezunuyuz kadro bizimde hakkımız. Biz Elazığ sevdalısıyız. Neden başka memleketlerden gelen konservatuvarlılar kadro alıyor da biz alamıyoruz. Sesimizi duyurmak için başka ne yapalım? Not alıyorlar ama maalesef oyalama amaçlı...

Bu kurumda misafir sanatçı olarak 12 senedir çalışan arkadaşlar var. Benim de 8 sene oldu... Yıllık 2 ay da çalıştırmıyorlar. Tazminat hakkımız yok... Yeni sezonda istemezlerse bizleri çalıştırmayabilirler. Türkiye'de bu durumda çalışan 600 misafir sanatçı var.

 

BİZİM KURUM OLARAK PROBLEMİMİZ YOK 

Kurum olarak problemimiz yok. İşimize bakıyoruz işimizi seviyoruz. Ne yapsak da memleketimize faydalı olsak diye düşünüyoruz.

 

Son olarak diyorum ki;

İnsan haksızlıklar karşısında susamıyor. Sezonluk işçi gibi görünüyoruz ama şartlarımız taşeron işçilerden bile kötü. Bu ülkeye hizmet etmiş sanatçılar için, çözüm çok zor değil! Adeta parmaklarınızın ucunda... Misafir sanatçı olarak çalıştırılan  artık misafir olmaktan çıkan bizler, kadro beklentisi içindeyiz. Duyun sesimizi! Teşekkürler.