Adalet bu kadar tartışılmamıştı

Adaletin mülkün, devletin ve hakkaniyetin temeli olduğu gerçeği son yıllarda oldukça tartışılır hale geldi.

Adalet bu kadar tartışılmamıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük soygunlar yapanların tahliye edilip baklava çalan çocukların mahkûm edildiği bir yargı sistemi gerçeği kamuoyunu rahatsız ediyor. Bizler bunları söylerken, yargıda kamuoyu baskısına rağmen suç teşkil eden delillere bakarak vicdani karar veren hakimleri ayırıyor ve saygımızı sunuyoruz. Ancak şu da bir gerçek ki ülkenin adaletine olan güven öldü. Öğrenciler boşa okuyor, insanlar boşuna çalışıyor. Zira milyon dolar kaçıran insanlar serbest kalıyor.

Kara para aklama davasında Engin Polat'ın tahliye olmasıyla ilgili, "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum." diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan yeni açıklama geldi.

 Özdağ, katıldığı canlı yayında, "Bu karar çıkmadan önce bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmayı ve konuşmanın içeriğini dinlemiş. İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Ne konuştuklarını biliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu duruma “Eee di buyur!” diyesi geliyor Tevfik başkan üslubuyla. Velev ki Ümit Özdağ kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor. Velev ki sırf siyasi iktidarı yargının yozlaşması üzerinden yıpratmak istiyor. Bunların hepsi yalansa Polat çiftinin tahliyesi ne anlama geliyor peki?

Adamlar kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından yargılanmış. Hatta koca koca ve kültürlü insanlar daha çok para kazanma hırsıyla Polat çiftine güvenmiş ve paralarını teslim etmişler. Evet, bir zorlama ve dayatma yok ama ortada da bir suç olduğu ifade ediliyor.

Günün sonunda sarmala düşmüş ve zora girmişler ve olay patlamış. Sonrasında milyonları götürme ve aynı zamanda milyarlık servetleri üzerinde oturan Polat çifti, şikâyetler üzerine tutuklanmış ve kısa bir süre sonra da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmiş.

Kamuoyunda milyonları götüren insanlar olarak bilinen bu insanların beklenmedik tahliyesi gerçekleşirse, adaletin rüşvetle çalıştığı ve iş yaptığı da elbette konuşulur.

Olayın yargı, suçlu suçsuz yanı bir tarafa ama bu olan Ak partiye en çok yüklenilen yargının siyasallaştırılması ve para karşılığı iş yapılması iddialarını daha da güçlendirdi ve temellendirdi.

Bundan sonra mikrofonu eline alan her bir muhalif siyasetçinin başat konusu adalette yozlaşma ve buna sebep olan Ak Parti olacaktır.

Bu yönüyle bu tahliye, yargıdan ziyade Ak Partinin başında patlamış ya da bilerek patlatılmış bir bombadır.