Acınası Siyasilerimiz

2024 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısının Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında yapıldığına dair haberi televizyonlardan izliyorum. 

Acınası Siyasilerimiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda hemen her  kurum müdürü 2023 yılında gerçekleştirdikleri projeleri sıralarken, toplantının geneli hakkında bilgi veren bir görevlinin, “bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 62 olarak belirlendi” gibi bir cümle kulağıma değdi.

Anlaşılan ve resmi rakamlara yansıyan gerçek şu ki bizler şehir olarak ilimizde yeterli oranda yatırım ödeneği ayrılmadığı ve tahsis edilmediğinden yakınırken, meğer tahsis edilen ödeneklerin de ancak yüzde 62’i harcanıyor geri kalan miktar ise şehre hizmet olarak yansımıyormuş.

İşte bizim yıllardan beri dile getirmeye çalışıp dikkatleri çektiğimiz konu tam da bu. Siyasetçilerimiz, ilgili bakanlar, bürokratlar ve Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisindeki yetkililerle görüşüp şehre yatırım gelsin diye canhıraş çalışırken, ildeki bürokratların yeteneksizlikleri yüzünden bu ödeneklerin yarıya yakını kullanılmıyor ve belki de geri gidiyor.

Nasıl bir yönetimdir, nasıl bir yetenektir ki ödenekleri amacına uygun harcanamıyor ve geçekleşme oranı yüzde 60’larda kalıyor.

İşte bir ilin tepe  yöneticileri ve bürokratlarının asıl performanslarının ve başarılarının ölçütü, resmi ve karnesi budur.

Ödeneklerin yarısını ancak hizmete dönüştüren bir kadroyla Türkiye Yüzyılına girdik. Ancak görünen o ki bu yüzyıl, bu bürokratlarla yüz karasına dönüşecek.

O değil de en çok şehre ve ödeneklerin alınması yönünde kapı kapı gezen siyasilere acıdım bu cümleleri duyunca.

Ancak bu bürokratları atayanların da yine bu siyasiler olduğunu düşününce tencere kapak deyip geçtim. 

Herkese yarıyorsa ve herkes de memnunsa bize ne oluyor ki?

Ne diyordu Üstad:      

“Gir de bak bir ülkeme

 Başsız başsız adamlar”