Açıklarız Ha..

Elazığspor'a maddi kaynak sağlamak amacıyla 24 Ocak 2020 depremi ve pandemi öncesinde 26 Eylül 2019 tarihinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın öncülüğünde başlatılan forma kampanyasının üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen, söz konusu gecede forma bağışı taahhüdünde bulunan birçok isim henüz ödeme yapmaması kulübü harekete geçirdi.

Açıklarız Ha..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Verilen sözlerin tutulmaması üzerine Elazığspor Kulübü’nden yazılı bir açıklama yapılırken, taahhütlerini yerine getirmeyenlerin, konumları ne olursa olsun bir hafta içerisinde kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi. 

Elbette insanların vaatlerinde bulunması ve bunun yerine getirmesi gerekir. Verilen sözlerin tutulması ve bağışların yerine ulaşması gerekiyordu. 

Ancak o tarihten sonra şehrimiz birçok badire ile karşı karşıya kaldı. Öncelikle şehri yıkıp geçen 6.8’lik bir deprem, hemen ardından da hemen herkesin ekonomisini, psikolojisini, günlük yaşamını, aile hayatını yakından ilgilendiren bir pandemi dönemi yaşandı.

Bu kadar olumsuzluklar içerinde, devletin bile birçok vergi ve yasal ödemelerin süresini uzatırken ve kısmen affederken, Elazığsporumuzun böyle bir adımı,  kulüp adına olumlu bir adım gibi görülse de vaatlerini yerine getirememiş isimler için çok da etik ve şık bir davranış olmasa gerek.

Elazığspor’un mali açıdan sıkıntıları olduğunu, bunun aşılması için Başkan Selçuk Öztürk’ün çırpındığını yakından biliyor ve takdir ediyoruz.

Ancak bu meselenin kamuoyuna açıklamak ve ifşa etmek yerine birebir görüşmelerle yapılması elde edilecek sonuç açısından daha mantıklı olur. Kaldı ki bu olumsuz süreç içerisinde vaadini yerine getirmeyip ödeme yapamayan kişi ve kurumlar da kamuoyunda çok tepki görmez ve şartlar gereği makul karşılanır. Birebir görüşme ve yapıcı tutum daha makul ve mantıklı olur diye düşünür ve bunu söyleriz.