8 Şubat Elazığ Hava Durumu

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 'Bölgemizde havanın parçalı çok bulutlu, Elazığ'nın güneydoğu (Sivrice, Made, Palu, Alacakaya, Arıcak, Karakoçan) ilçelerinde sabah saatlerinde aralıklı kar yağışı Bingöl çevrelerinde ise yer yer kar yağışı tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir' denildi.

8 Şubat Elazığ Hava Durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada ayrıca; "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir" denildi.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde meydana gelmesi beklenen buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemiz genelinde meydana gelen kar yağışları sonucunda eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:Kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte; soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Merkez: -1°C

Ağın: -1°C

Alacakaya:-1°C

Arıcak: -1°C

Baskil: -3°C

Karakoçan: -20°C

Keban: -2°C

Kovancılar: -5°C

Maden: -5°C

Palu: -3°C

Sivrice: -5°C

Çevre İller:

Adıyaman: 4°C

Bingöl: 0°C

Tunceli: -3°C

Malatya: -1°C