45 YILDIR ÇOCUKLARI MUTLU EDİYOR

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu olan Tekay, oyuncaklara olan ilgisi ve sevgisi yüzünden öğretmenlik mesleğini yapmayarak, çocukları mutlu etmek için yakla

45 YILDIR ÇOCUKLARI MUTLU EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu olan Tekay, oyuncaklara olan ilgisi ve sevgisi yüzünden öğretmenlik mesleğini yapmayarak, çocukları mutlu etmek için yaklaşık yarım asırdır oyuncak satıyor.

Babasından kalma mesleği yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Tekay,’’Çocukları mutlu etmenin en güzel yolu oyuncaklardır. Geçmiş yıllar da oyuncak satanlar, çocuklar arasında en çok sevilen kişilerdi. Bu mutluluğun tarifi yok. Ömrüm yettikçe bu mesleği yapmaya devam edecem.’’dedi.

‘’ÇOCUKLUKLARINDA OYUNCAK SATTIKLARIM ŞİMDİ EVLATLARI İÇİN GELİP ALIYOR’’

Yaklaşık 45 yıla yakın bir zamandır oyuncak sattığını belirten Tekay,’’Yıllar önce çocukken oyuncak sattığım kişiler halen benim müşterimdir. Bazıları, çocukları ile gelerek oyuncak alırlar. Yaşadığım bu mutluluk beni fazlası ile huzurlu yapıyor. Çocukların oyuncaklara olan sevgisi ve heyecanının tarifi yok.’’diye ifade etti.

‘’YERLİ OYUNCAKLAR TEKNOLOJİYE YENİLDİ’’

Yerli oyuncakların artık rekabet edemez duruma geldiğini dile getiren Tekay,’’Geçmiş zamanlar da yerli oyuncak satışları oldukça fazlaydı. Yıllar geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe yerli pazar değerini kaybetmeye başladı. Oyuncakların ilerleyen teknolojiye ayak uydurması sonucu rekabet arttı ve çocukların daha iyi oyuncaklara sahip olmasını sağladı. Ayrıca yapılan oyuncakların kaliteli ve insan sağlığına zararsız olması da en büyük avantajıdır. ’’diye konuştu.

‘’AVM’LERDE SATILAN OYUNCAKLAR KÜÇÜK ESNAFI ETKİLEDİ’’

Alış veriş merkezlerinde satılan oyuncakların, küçük esnafın satış yapmasına engel olduğunu belirten Tekay;’’Büyük mağazalar da satılan oyuncaklara insanlarımız daha fazla ilgi gösteriyor. Zaten Türkiye’de benim gibi sadece oyuncak satan birkaç kişi kaldı. Bizim sattığımız oyuncakların kalitesini bilen eski müşterilerimiz, halen bizde alışveriş yapıyor. Zaten bizi ayakta tutan geçmiş zamanlarda yaptığımız esnaflığımızdır’ ’dedi.

‘’OYUNCAK SEVGİSİ SINIR TANIMAZ’’

Tekay;’’Aslında oyuncakları sadece çocuklar sevmiyor. Her yaştan insanların oyuncaklara karşı bir sempatisi vardır. Benim kırklı yaşlarda oyuncak alarak, saklayan birçok müşterim vardır. İnsanların yaşı ne olursa olsun mutlaka içinde bir çocuk vardır. Bizlerin zaten en fazla mutlu olmasına sebep olan şey, yaptığımız işin karşımızdakilere mutluluk vermesidir. ’’dedi.