4. Elazığ Tarım Fuarı Açıldı

Bu yıl Elazığ'da 4'üncüsü düzenlenen Tarım Fuarı görkemli bir törenle açıldı.

4. Elazığ Tarım Fuarı Açıldı

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan ve Elazığ Belediyesi ev sahipliğinde yapılan fuarın açılışına Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,

 İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alpaslan Doğan, Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök Akçakiraz Belde Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, ETSO Meclis Başkanı Sedat Karataş

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Dumandağ, kamu kurumu müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

4. Elazığ Tarım Fuarı Açıldı

TARIM SEKTÖRÜ DÜNYADA STRATEJİK BİR ÖNEM KAZANDI”

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı konuşmada "Göreve geldiği ilk günden itibaren şehrin gelişimi için mesai mevhumu gözetmeden çalışmalarımızı sürdürdük.

Sürdürmeye de devam ediyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi bugüne kadar birçok organizasyona ev sahipliği yaptı. Bugün de çok kıymetli bir fuara ev sahipliği yapacak.

Fuarın ilimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Son yıllarda artan iklim değişikleri sonucu azalan üretim miktarı gıda talebinin karşılanmasında güçlükler nedeniyle tarım sektörü dünyada stratejik bir önem kazanmıştır. Elazığ'ımız bereketli toprakları, zengin su kaynakları ve tarım kültürüyle önemli bir potansiyele sahiptir. Sahip olduğumuz bu potansiyel yerel kalkınmanın en önemli unsurlarından bir tanesidir.

4. Elazığ Tarım Fuarı Açıldı

“ELAZIĞ TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE GELECEĞİN GÜÇLÜ ŞEHİRLERİ ARASINDA YERİNİ ALACAKTIR”

Bugün açılışını yaptığımız bu fuar daha da bu potansiyeli ileriye taşıyacaktır. Fuar sadece ürünlerin sergilendiği bir alan değil aynı zamanda bilgi alışverişlerinin yapıldığı deneyimlerin paylaşıldığı iş birliklerinin güçlendiği bir platform olacaktır.

Kültürü, sanatıyla tarihsel bir potansiyeliyle bir adım öne çıkan aziz şehrimiz, tarım ve hayvancılık sektöründe geleceğin güçlü şehirleri arasında yerini alacaktır.

 Şehrimiz dünya çapında ünüyle öküzgözü ve boğazkere üzümleri, Baskil kayısısı, badem ceviz ve dut yetiştiriciliğiyle önemli bir üretim merkezidir.

Elazığ sahip olduğu bu potansiyel ile her geçen gün büyümeye gelişmeye devam edecektir. Bizlerde Elazığ belediyesi olarak her daim çiftçimizin ve üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz" dedi.

4. Elazığ Tarım Fuarı Açıldı

“TARIM VE HAYVANCILIĞIN MODERN USULLERLE YAPILMASI GEREKİYOR”

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise yaptığı konuşmada "Bereketli ovalarımız ile aslında kendisinin kat be kat büyük üstünde olan coğrafyaları besleyebilecekken yeni tekniklerini uygulamasında gecikmelerimizden dolayı yeni atılımlar yapmamız gereken bir alan olarak önümüze çıkıyor. Dünya'nın değiştiğini teknolojinin her şeye hakim olduğunu düşündük ama; tarımın olmazsa olmaz olduğunu Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sırasında öğrendik.

Hububatın ne kadar stratejik bir ürün olduğunu ve vazgeçilemez olduğunu o savaş sırasında öğrendik. Tarım ve hayvancılığın muhakkak modern usullerle yapılması gerekiyor. Biz kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızı hızla

Köylü düşüncesinden çiftçiliğe geçirmek durumundayız. Bu anlamda modern teknikleri tarımdaki yeni usulleri yeni alışkanların bir an önce vatandaşlara çiftçilere ulaştırmamız gerekiyor. Bölgemizde ilk olacak olan besi organize sanayi bölgemizin çalışmaları hızla devam ediyor. Yine tarımsal alanların uygun metotlarla ekonomiye kazandırması en önemli hedeflerimizdendir. Fuarın açılışında başta belediyemiz olmak üzere ticaret borsamızı birliklerimizi emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Programa katılan protokol tarafından kurdele kesiminin ardından tarım fuarı açılışı gerçekleştirildi. Tarıma dair birçok ürünün sergilendiği fuar 9- 13 Ekim tarihleri arasında vatandaşların hizmetinde olacak.