4.560 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULANACAK

Başak Meral Gündüz/DSİ Elazığ'a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam e

4.560 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULANACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başak Meral Gündüz/DSİ Elazığ’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “ GÖLSU ” projesi kapsamında Elazığ ilimizde nasibini almaktadır.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu,‘’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Elazığ Maden Durmuştepe Barajı ve Sulaması ile 4.560 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirterek, Barajın tüm imalatları tamamlanmış olup sulama kısmında çalışmalar devam etmektedir. Sulama inşaatında da ana hattın toplamını oluşturan 4 464 metre borunun tamamı imal edilmiş olup 13 000 metrelik yedek hattın 12 000 metresi tamamlanmıştır. Baraj ve sulamasının Ekim ayı sonu itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir.’’dedi.

Acu; ‘’Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen ve temelden yüksekliği 40 metre olan barajın tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 4 222 560 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirterek projenin tamamlanması ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır.’’dedi.

DSİ Genel Müdür Acu; Son olarak ,Projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.