357 PROJEYE 235 MİLYON LİRA  HİBE VERİLDİ 

357 PROJEYE 235 MİLYON LİRA  HİBE VERİLDİ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/TKDK’nın 9.Çağrı ilanına çıkması ile ilgili düzenlenen basın toplantısına katılan Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, kendi kendine yeten bir ülke olmanın ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu Pandemi sürecinde anlaşıldığına dikkat çekerek, ”Bütün ekonomik çarkların durmasına rağmen kapıların kapanmasına rağmen Türkiye’de tedarik zincirinde ve gıda zincirinde her hangi bir aksama olmayışı Türkiye’nin tarımsal tarım ve hayvancılık altyapısının güçlü olduğunu göstergesidir.  Elazığ bir Tarım ve hayvancılık kentidir. Bu özelliği ile pek çok ili kıskandırıyor. TKDK’da şimdiye kadar 526 Milyonluk bir yatırım yapmıştır. Bu miktarın yarısı olan 276 milyonu hibedir.” dedi. 

TKDK’nın 9. Çağrı ilanına çıkması ile ilgili düzenlenen basın toplantısına  Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,Elazığ Valisi  Erkaya  Yırık, ETSO Başkanı Asilhan Arslan ve TKDK Başkanı Sertaç Yılmaz katıldı. 

Bugüne kadar 357 adet projeye 235 Milyon lira hibe verildiğini söyleyen TKDK il Koordinatörü Sertaç Yılmaz,“Bunun karşılığında ise 525 Milyon lira rakam ilimize yatırım olarak dönmüş, destek verilen işletmelerde ise 2500 kişi istihdam edilmiştir” dedi.  

Yılmaz,”Baskil kayısı entegre tesisini hayata geçirdik.Su ürünleri ve kerevit yetiştirme projesi şu an devam ediyor. İlimizi kanatlı ev ve kırmızı et merkezi haline getirdik. Yapılan üretimin ilimizde işleyip paketlenmesi için destek verdik. 61 Adet sütçülük için destek verdik. 38 adet besi projesine destek verdik.  Bu çağrı döneminde 10 Temmuz- 29 Temmuz döneminde de 38 adet  besi projesine,soğuk hava depolarına ve güneş enerji santrallerine çok ciddi destek verdik. Proje kabullerini iki gurup halende gerçekleştirdik. “ dedi. 

ETSO Başkanı Asilhan Arslan ise  ilimizin tarım ve hayvancılık şehri olduğuna işaret ederek,” TKDK kurumu da bu yüksek potansiyelimizin her geçen gün istenilen seviyede çıkması için çok güzel projelere imza atıyor. TKDK ve Hükümetimize ilimize en fazla desteği verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Su ürünleri ve kanatlı hayvanlar projelerinde çok güzel hikâyelere imza attık. Şu an muazzam bir ekosistem oluştu. Kümelenme faaliyetleri ile birlikte ilimizde hem bu alanda istihdam oluşuyor hem ihracat oluşuyor.  İnanıyorum ki Turizm hayvanlığımız bir bütün halinde ilimizin mastır planında ki tüm öne çıkan değerleri ile vücut bulacak ve şehrimiz bunun kazananı olacaktır. “ dedi. 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut da,zor günlerden geçtiğimiz bir dönemde güzel bir vesile ile toplanmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek,bu bir anlamda güçlü Türkiye’nin göstergesidir diye ifade etti.

Elazığ Valisi Erkaya  Yırık ise,“TKDK’ya sunulan 96 proje geçmiş ve kabul edilmiştir. Deprem ve Pandemi sonrası bu sıkıntılardan nasıl çıkarız sorusunun cevabı aslında bu sonuçlarda bu rakamlarda kendini gösteriyor. Son 20 yıldır ülkemizde üretmek çalışmak isteyen kazanmak istiyorum diyen insanlarımız, tekniğe uygun proje hazırladığında finansal anlamda karşılığını aldığına hep birlikte şahit oluyoruz. İnsanoğluna sadece karşılığının karşılığı vardır. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Milletvekillerine teşekkür ederiz.”dedi.