30 Nisan mı 14 Mayıs mı?
Seçimlerin, ramazan ve üniversite sınavları sebebiyle öne çekilmesi tartışmalarına Ak Partililer de katıldı ve hatta tarih verdi.
Ak Parti kulislerinde seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması konusunda beklentinin yüksek olduğu ancak seçimin ikinci tura kalma ihtimali de düşünülerek 30 Nisan’a çekilmesinin de masada olduğu ifade ediliyor.
Yüksek Seçim Kurulu’nun da her iki tarihe göre hazır olduğu ifade ediliyor.
Ak Parti, 30 Nisan’da yapılacak seçim için seçim takvimini 6 Mart’ta başlatmayı planlıyor.
14 Mayıs’ta yapılacak seçim için ise 20 Mart tarihini seçimin başlangıcı olarak düşünülüyor.
Bu takvime göre seçimlerin 30 Nisan’da yapılması durumunda seçime en fazla 4 ay, Mayıs’ta olması durumunda da 4,5 aylık bir zaman kalıyor.
Ak Parti kulislerinden sızan bilgiler ışığında bu partiden milletvekilliği adaylığı düşünen isimlerin en geç yılbaşından hemen sonra sahaya çıkmaları ve taban çalışması yanında medya planlamasını da yapmaları gerekiyor.
Sadece Ak Parti’de değil diğer tüm partiler, seçimlerden en iyi sonucu almak için en iyi isimlerle seçmen karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bunun için de en çok oy getirecek ancak her halükarda yeni yüz ve isimlerle sandıkta yarışacak partilerin ittifaktaki durumlarına göre ortak liste göstermeleri de gündemde.
Yeni seçim kanununa göre ittifak üyelerinin 41 ilde ortak listeyle seçime girmek hakkı var. Diğer iller de ise her parti kendi ismi ve logosu ile seçimlere girmek zorunda.
Elazığ’da da ittifak üyelerinin ortak liste ile seçime girmesini savunan partiler olduğu gibi baraj sorunu olan partilerin çok zorunlu olmadığı sürece buna sıcak bakmayacakları ifade ediliyor.
Seçimlere yönelik partilerin hamle ve kurdukları denklem nasıl olur bilinmez ama görünen o ki 10 gün sonra uzun bir süreden beri fetret dönemi yaşayan ilimiz siyasetinin hareketlenmesi ve hatta coşması bekleniyor.