28 Yıl ve Kanal 23

Tarihler 1 Ocak 1994'ü gösterdiğinde Elazığ bir ilkle tanışır ve Kanal 23 televizyonu karasal yayına başlar. Bu gelişme sadece Elazığ için değil, özel televizyonların yeni yeni yayın hayatına başladığı Türkiye için de önemlidir.

28 Yıl ve Kanal 23
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu tarihle birlikte, Anadolu’nun kalbi Elazığ, o güne kadar dershanecilik ve eğitim faaliyetleri ile binlerce Elazığlı gencimizin üniversitelerin en güzel bölümlerini  kazanarak ülkemize birçok önemli mevkide hizmet etmeye vesile olan İbrahim Taşel’in önderliği ve girişimleri ile Kanal 23’te atacak ve bu kanal, Elazığ’ın dünyaya açılan kapısı olacaktır.

Kanal 23, kurucusu İbrahim Taşel ve sonrasında emek verenlerin sağlam duruşu, vatan ve bayrak aşkı, halkı önceleyen ve onların yanında duran anlayışından asla ödün vermedi.

“Tarafsız” olduğunu iddia edip, halkın değerleri ile cenk eden ve tarafını her zaman güç odaklarının yanında durarak gösteren bazı basın kuruluşlarına inat, “biz tarafız” diyerek doğrudan, Hak’tan ve adaletten taraf olduğunu her fırsatta gösteren Kanal 23, yeni yılın ilk günü, 28. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Kanal 23, özellikle deneyimli, gayretli, fedakâr ve usta gazeteci Arif Çakmak’ın vizyonuyla, yerel bir kanal olmanın sınırlarını zorlayan, birçok ulusal kanala örnek ve rehber olabilecek bir düzey ve seviyede yayın yapar konuma gelmiş durumda.

Millî manevi değerleri her zaman önceleyen, yerel kültür, sanat ve edebiyat yanında milli sanat eserleri ile bunların sahiplerini halkımızla buluşturan, en güzel felsefe, en güzel ilahiyat, en güzel edebiyat, en güzel şehir, en güzel mimari sohbetleri ile entelektüel birikime katkı sağlayan Kanal 23, bizi yansıtan en güzel musiki örnekleri ve en güzel konserleriyle de  sanatın tüm renklerini izleyicine sunmaya devam ediyor.

Samimiyetle ve ihlasla yapılan her iş ve görev hem daha kolay oluyor hem de tesiri ve etkisi büyük oluyor. Bunun en güzel örneği ise Kanal 23’ün kuruluş yıldönümü vesilesiyle Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak’a değişik siyasi Parti Genel Başkanları, genel başkan yardımcıları, üst düzey bürokratlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların tebrik telefonları ve mesajları oldu.

Kanal 23’e olan bu ilgi aslında ilimize ve hemşehrilerimize  olan da bir ilginin tezahürü. Elazığ’dan tüm dünyaya sesimiz ve penceremiz olan, bizi  değerlerimizle birlikte ülkeye tanıtan ve bu özelliğinden dolayı değişik kesimlerin kutlama telefon ve mesajlarına muhatap olan bir yayın kuruluşumuzun olması, şehir halkı olarak bizleri de mutlu etti ve gururlandırdı.

Şehre bu gururu yaşattıkları için, Kanal 23 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak başta olmak üzere Doruk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Polat, Yönetim kurulu üyesi Burak Soylu ve tüm çalışan meslektaşlarımıza Hakimiyet Gazetesi adına teşekkür ediyor, 28. Yayın yıllarını  kutluyoruz.