27 Aralık Depreminin Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

Özel Haber: 24 Ocak depreminin ardından ikinci kez 27 Aralık depremiyle sarsılan Elazığ'da ikinci depremden hak sahibi olan vatandaşlar evlerine kavuşmayı bekliyor.

27 Aralık Depreminin Kuraları Ne Zaman Çekilecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak tarihinde 6,8 şiddetindeki depremle sarsılan Elazığ’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncülüğünde TOKİ tarafından binlerce konut inşa edilmeye başlandı. İlk depremden hak sahibi olan vatandaşların çoğu yeni konutlarına kavuştu.

VALİ TORAMAN SÜRECİ HIZLANDIRDI
Elazığ Valisi olarak atanmasının ardından hemen şehrimize gelerek daha ilk günden göreve başlayan ve özellikle TOKİ tarafından inşa edilen konut alanlarının tamamına yaptığı ziyaretlerle dikkat çeken Ömer Toraman’ın talimatlarıyla konut teslim süreçleri hızlandı. Vali Toraman’ın Elazığ’a gelmesiyle binlerce kura çekildi ve kurası çekilip de anahtarını teslim almayı heyecanla bekleyen birçok depremzede evlerine kavuştu.

İKİNCİ DEPREMİN HAK SAHİPLERİ HEYECANLA BEKLİYOR
24 Ocak depreminin birinci yılına az bir süre kala 27 Aralık tarihinde ikinci kez sarsılan Elazığ’da yeniden hızlı bir hasar tespit çalışması yapıldı. İkinci deprem nedeniyle yaklaşık 574 yapı orta hasardan ağır hasara dönerken birçok yapı da yeni başlatılan hasar tespit çalışmaları nedeniyle ağır hasarlı olarak tespit edildi.

Yeni başlatılan hak sahipliği ve itiraz süreçlerinin de sonuçlanmasıyla depremzedeler kura tarihlerini merakla beklemeye başladı.

27 Aralık depreminden hak sahibi olan vatandaşların yoğun talepleri üzerine Hakimiyet konuyu yetkililere sordu. Edindiğimiz bilgilere göre kura çekimi için net bir tarih verilmese de ilk depremin hak sahiplerinin çoğunun evlerine kavuştuğu ve Ocak ayına kalmadan 27 Aralık depreminin kuralarının çekileceği bilgisine ulaştık. Yetkililer, “Henüz ilk depremin hak sahiplerinin konutları tam olarak teslim edilmedi ancak sonlarına doğru geldik. Şu anda net bir tarih verilemiyor ama Ocak ayına kadar bu süreçte adımlar atılmış olacaktır. Belki 1-2 ay sarkmalar da meydana gelebilir ama isteğimiz yılbaşına kadar hak sahiplerinin tamamının konutlarına yerleştirmiş olmasıdır.”