256 ODADA AŞI ÇALIŞMASI

256 ODADA AŞI ÇALIŞMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylardır dünyayı kasıp kavuran Korona virüsün panzehri nihayet yurdumuza lütuf edip ihsan buyurdu. 
Çin kaynaklı virüse yine Çin dermanı olan CoronaVac aşısı oldu.  Aşı ülkemizde "Acil Kullanım Onayı" almasının ardından dün akşam gerçekleşen ilk aşılama Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla ardından Bilim Kurulu üyeleriyle startını almış oldu.
Her ne kadar Fahrettin Koca'nın koronavirüs aşısı yaptırdıktan sonra canlı yayında yaptığı ilk açıklama, anında Çince olarak montajlanarak Çince konuşmaya başladığı gibi gösterilip ortaya çıkan komik görüntüler, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılıp geyik yapılsa da önemli bir eşik aşılmış oldu.
Bakan Koca’nın Bilim Kurulu toplantısının ardından, “Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacak" demesi üzerine, bugün Elazığ’da da sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı.
Fethi Sekin Şehir Hastanesi  Başhekimi Prof. Dr. Prof. Dr. Erol Keleş, bu alanda da farkını gösterdi ve aşı çalışmasına Ankara ile birlikte başlayan iller kapsamına Elazığ’ı da aldırmayı başardı.
Fethi Sekin Şehir  Hastanesinde toplamda 256 tane aşı odasının açılması ile ilk etapta 9 bin 240 doz aşıyla aşılanma işlemi devam ediyor.
Konuşulan ve çok da yabana atılmaması gereken komplo teorilerine rağmen, soruna kaynak olan ülke, çözüme de kaynak olduğu  görüldü. İşin ironisinden ziyade aşılanma ile beraber artık kademeli normalleşme adımlarına başlanacak olması bizler için asıl önemli olanı...
Umuyoruz ki bu aşılanma ile virüs bertaraf olur ve beklenen toplumsa vuslat ve tüm sosyal faaliyetler hakikate intikal eder. Ve yine umuyoruz ki aşı, yeni normallerden eskinin anormallikleri de dâhil tüm ritüellerine bizi yeniden kavuşturur.