24 Ocak ve 27 Aralık depremlerinin ardından ortaya çıkan 'yıkım' sorunu devam ediyor

Ömer Enes YILAR/Elazığ'da 24 Ocak ve 27 Aralık tarihlerinde meydana gelen depremler sonucu ağır hasarlı olarak tespit edilen ancak yıkımı yapılmadığı için sorun olarak kalmaya devam eden yapılar vatandaşı canından bezdirdi.

24 Ocak ve 27 Aralık depremlerinin ardından ortaya çıkan 'yıkım' sorunu devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremle sarsılmasının üzerinden 11 ay geçmesinin ardından bu kez de 27 Aralık aralıkta meydana gelen 2. depremin şokunu yaşadı.

Meydana gelen bu depremler sonucunda Elazığ'da binlerce yapı hasar aldı ve adeta şehrin 3/1'lik kısmı yeniden inşa sürecine girdi.

Süreç, sadece inşa için değil bir yandan da hasar alan yapıların yıkımı için başlamış oldu. Yıkım süreci depremin hemen ardından beraberinde getirdiği sorunlarla birlikte Elazığ'da vatandaşların tepkisine neden oldu. Bu binalarda meydana gelen yangınlar, şehrin trafik akışında önemli noktalarda yaşanan tıkanmalar, boşaltılan binaların asayiş olaylarına meydan oluşturması gibi konularda Elazığ'da vatandaşlar birçok kez mağdur olduklarını dile getirdiler. 

Yıkımı tamamlanan binlerce bina olduğu gibi depremlerin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen süreç hala tamamlanamadı.

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Konuyla ilgili whatsapp ihbar hattımıza ulaşan bir vatandaş yaşadığı mağduriyeti gazetemize anlattı. Rüstem Paşa Mah. Aksaray Caddesi, Günbatımı Sokak'ta bulunan ve 24 Ocak depreminde orta, 27 aralık depreminde ise ağır hasar alan bir konutun birçok asayiş olayına ortam hazırladığını belirten mahalle sakinleri binanın bir an önce yıkımının yapılmasını istedi. 

Binayla ilgili bilgi veren vatandaşlar: "Bina ağır hasar almadan bina sahipleri tarafından bu hale getirildi. Ntekim bina ağır hasar aldı fakat aylardır çok çirkin bir görüntü oluşturdu.Madde bağımlılarının burada bulunması nedeniyle birçok kez polise başvurduk. Ayrıca binadan yayılan pis koku bizi canımızdan bezdirdi. Mahalle sakinleri olarak akşamları dışarı çıkamaz hale geldik. Bir an önce bu binanın yıkımının yapılmasını istiyoruz" şeklinde açıklama yaptılar. 

Öte yandan bahse konun binanın etrafında herhangi bir güvenlik önlemi alınması ise kazaya davetiye çıkartıyor.