24 Mart Elazığ Hava Durumu

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: 'Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu Tunceli ve Malatya çevreleri ile Elazığ'ın batı ve güney (Ağın, Keban, Baskil,Sivrice) Adıyaman'ın ise kuzey (Gölbaşı, Tut, Çelikhan, Sincik) kesimlerinde aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.' denildi.

24 Mart Elazığ Hava Durumu

Açıklamada ayrıca: "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyretmesi beklenmekte olup rüzgârların güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar:

ZİRAİ DON UYARISI: Bölgemiz genelinde orta yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden dolayı başta çiftçilerimiz olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunduğundan vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Elazığ merkez, ilçeler ve çevre illerde hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

Elazığ Merkez: 9°C

Ağın: 10°C

Alacakaya: 9°C

Arıcak: 9°C

Baskil: 7°C

Karakoçan: 9°C

Keban: 11°C

Kovancılar: 9°C

Maden: 9°C

Palu: 11°C

Sivrice: 5°C

Çevre iller:

Adıyaman: 12°C

Bingöl: 7°C

Malatya: 10°C

Tunceli: 7°C