2025 asgari ücret tahminlerinin en yükseği tartışılıyor

2024 yılı ortasında asgari ücrete yeni bir zam yapılmaması, vatandaşlar arasında büyük bir beklenti yarattı. Peki, 2025 yılı için asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...

2025 asgari ücret tahminlerinin en yükseği tartışılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılı ortasında asgari ücrete yeni bir zam yapılmaması, vatandaşlar arasında büyük bir beklenti yarattı. 2025 yılı için asgari ücretin ne kadar olacağına dair tartışmalar ve tahminler sürerken, uzmanlardan umut verici açıklamalar gelmeye başladı. Şu anda asgari ücret 17 bin TL olarak belirlenmiş durumda; ancak artan enflasyon, vatandaşların alım gücünü 11-12 bin TL seviyelerine kadar düşürdü. Hem genç hem yaşlı, bekar ya da evli her kesimden vatandaş, yeni yılda yapılacak asgari ücret zammını merakla bekliyor.

UZMANLARIN TAHMİNLERİ: %38’LİK ARTIŞ BEKLENTİSİ SEVİNDİRDİ

SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, EKOL TV’de asgari ücret zammına ilişkin görüşlerini açıkladı. Çetinkaya, genel olarak %20 ila %25 arasında bir artış beklense de, kendi tahmininin %38 seviyelerinde olduğunu ifade etti. Bu öngörü, vatandaşlar arasında heyecan yarattı. Çetinkaya, “Asgari ücret zammı konusunda hesaplamalar hâlâ devam ediyor. Hedeflenen enflasyon oranı %41,5 ve önümüzdeki dönemde işverenler ile hükümet arasındaki müzakereler başlayacak” dedi. Uzman ayrıca Türkiye’nin aldığı 1,9 milyar dolarlık IMF kredisinin de asgari ücretin belirlenmesinde etkili olabileceğine dikkat çekti.

Çetinkaya, 2025 yılı için asgari ücretin 23.500 TL seviyesine çıkabileceği yönünde öngörüsünü paylaşarak, çalışan kesimlere umut verdi.