2.Çocuk Bienalinde Kanatlı Bisiklet Projesi!

Elazığ'ı temsilen bahçeşehir okulu öğrencileri ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Işıl Tunbar KALMAN  fark temasını kanatlı bisiklet ile yorumladı ve orijinal bir

2.Çocuk Bienalinde Kanatlı Bisiklet Projesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ı temsilen bahçeşehir okulu öğrencileri ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Işıl Tunbar KALMAN  fark temasını kanatlı bisiklet ile yorumladı ve orijinal bir tasarım ile sundu. 

Bisiklet çizimi dizaynı öğrencilere ait olmak ile birlikte bilim, sanat ve hayal gücü ,yaratıcılığın eseri olarak elektrik ile çalışan ağır ağır açılıp kapanan her an uçacakmış izlenimi veren melek kanatlarıyla tasarımlarını tamamladılar.

Kalman,’’ Kanatlı bisiklet projesiyle 2.çocuk bienalinin göz bebeği olmanın ve Elazığ’ı başarıyla temsil etmenin gururu içerisindeyiz. Özgür düşünen yaratıcı nesiller yetiştirmek ve hayatta daima fark yaratan projelerle, vizyonu geniş başarılı öğrenciler yetiştirmek görevimiz. Öncelikle üretim biçimleri teknoloji ile gelişir ve hızlanırken hemen her şeyin tek tipleşmeye başladığı bir dünyada FARK yaratabilmenin sınırlarını ve sırlarını keşfe çıkıyoruz’  dedi.

FARK KELİMESİNE ODAKLANIYORUZ

Kalman;’’Fark yaratmak bugün sanattan teknolojiye, eğitimden bilime her alanda üretimin temel güdüsünü oluşturuyor. Fark yaratabilen çalışmalar  ,insanlar ve kurumlar başarılı oluyor. Ancak teknoloji ve iletişim ağlarını gücüyle tüm dünya birbirine daha yakınlaşır ve benzeşirken ‘’fark yaratabilmek’’ gittikçe daha büyük bir mücadele gerektiriyor. Ancak, diğer taraftan, kültürler arasındaki iletişimin bu kadar yoğun olduğu dünyamızda bile farklılıkların soruna dönüşebildiğini görüyoruz. Doğanın temelinde yer alan farklılık, insanların düzeninde bazen sorun gibi algılanırken bazen de başarıya giden yol oluyor.‘’Fark’’ kelimesinden yola çıkarak dünyamızı nasıl daha iyi bir yer yapabiliriz? Farkında olarak ve fark yaratarak mı dünyayı dönüştüreceğiz? Yoksa farklılıklara saygı göstererek mi?’’ Fark’’ kelimesinin gücü ne? Bu gücü nasıl kullanacağız? Gençlerimiz farklılıklara saygılı olmayı, farkındalığı, fark yaratmayı nasıl yorumluyor? Farklı olmak onlar açısından fark ediyor mu?’’