15 Temmuz Milletin Zaferidir

İlimizde yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü etkinliklerini her yıl takip etmeye ve kaçırmamaya çalışırım. Bunu da sırf gazetecilik mesleğinin gereği olmaktan öte ülkemizin ve milli irademizin halkın meydanlara çıkmasıyla son anda kurtarıldığı bu özel günün yıldönümünde bulunmak için yaparım.

15 Temmuz Milletin Zaferidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sahada gördüklerim şu ki halkın 15 Temmuz kutlamalarına karşı çok da hevesi ve heyecanı kalmamış. 15 Temmuz kutlamalarının yapıldığı alanda toplamda 300 kişi dahi yoktu ve bunun yarısı da zaten resmi görevlilerdi.

Konuşmacılara ne bir alkış ne bir coşku ne de bir tezahürat vardı. Konuşmacılardan CHP Milletvekili Gürsel Erol, milli irade ve halkın ortak direnciyle FETÖ terör örgütünün hevesinin kursağında bırakıldığını anlatıp milli duruş vurgusu yaparken diğer vekiller kendilerini anlattılar.

Sönük ve donuk geçen, halkın ilgisizliğinin her geçen gün azaldığı görülen 15 Temmuz etkinlikleri, değişik kamu kurum, vakıf ve derneklerin ücretsiz ikramlarıyla bile beklenen kalabalığa ve ilgiye ulaşamadı.

Bu durum halkın ilgisizliğinin bir sonucu mu yoksa darbenin bastırılması amacıyla her kesimden gösterilen bir direnç ve mücadelenin, sadece bir siyasi partiye mal edilmesine olan tepkinin sonucu mu bilemiyoruz ama 15 Temmuz etkinlikleri her yıl coşkusunu kaybediyor.

Birileri bu konuyla ilgili hem bir anket hem de bir sosyolojik araştırma yapması lazım.

Türklerin tarihinde Malazgirt zaferi, İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı gibi tarihe altın harflerle yazılan destanları yok sayıp sadece 15 Temmuzu öne çıkarmak ve Cuma hutbesinde bile tarihi zaferleri es geçip direk 15 Temmuzdan konuya girmek,  demek ki kuşatıcı olmadığı gibi farklı siyasi parti, etnik köken ve mezhepten olup da hainlere göğsünü siper eden kesimleri kırıyor ve dolayısıyla uzak durmalarına sebep oluyor.

15 Temmuz herhangi bir siyasi partinin değil milletin topyekûn verdiği bir mücadelenin zaferidir. Marjinal kılınmaya ve buradan siyasi mesajlar verilmeye kalkılırsa buna farklı siyasi tepkiler ve ilgisizlikler gelecek ve sonuç 300 kişiyle kutlanılan bir törene dönüşecektir.