10 Numara Hizmetler

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları iki yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattığı toplantıda tam not aldı.

10 Numara Hizmetler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ  Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  göreve geldiği günden bugüne hayata geçirdiği projeleri; Hizmette 2. Yıl Tanıtım Programı’nda” kamuoyuyla paylaştı.

Akgün Otel Harput Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Hizmette 2. Yıl Tanıtım Programı’na Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Ak Parti Milletvekilleri Metin Bulut ve Tolga Ağar, CHP Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Siyasi parti il başkanları temsilcileri, Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldılar.

İşte Başkan Şahin Şerifoğulları’nın açıkladığı hizmetler…

“GÖNÜLLERE TALİP OLDUK”
Türkiye’de belediyecilik anlayışını değiştirerek, belediyecilik hizmetlerine yepyeni bir ufuk açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Belediyeciliği” düsturu doğrultusunda, hizmet yolculuğumuzu başlatırken önce insanımız diyerek gönüllere talip olduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, bu aziz şehirde gönüller kazanma şiarıyla başlattıkları hizmet yolculuğumuzda bir yandan şehrimizi inşa ederken bir yandan da hemşerilerimizin sevincine, hüznüne ortak olup yaşamlarına dokunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

“BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETTİK”
Şehrimizin ihtiyaçlarını gidermek sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız ile birlikte başta Bakanlıklarımız olmak üzere genel müdürlükler bazında destek almak adına çalışmalarımızın Ankara ayağını son derece güçlü tuttuklarını ifade eden Şerifoğulları, “Bu amaçla bir ayağımız daima Ankara’da oldu. Bugüne kadar gerek bakanlıklarımız ve gerekse genel müdürlükler bazında yürüttüğümüz çalışmalarda hep olumlu sonuçlar aldık. Yeri geldi şehrimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ileterek çözüm oluşturduk. Bu destek için bir kez daha kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Göreve başladığımız günden itibaren şehrimizin geleceğini inşa ederken şehrin sorunlarına yüzeysel çözümler üretmek yerine gelecek on yılları hesaba katarak çözüm üretmenin gayreti içerisinde olduk. Sadece günü kurtarmak adına hiçbir adım atmadık, atmayacağız" dedi

“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”
Belediyeciliğin şehre yepyeni ufuklar açmak olduğunu ifade eden başkan Şerifoğulları, şunları söyledi:
“Belediyecilik vizyon işidir, proje işidir, gönül işidir. 2019-2024 dönemi bu güzel şehir için inançla, aşkla yepyeni bir hikâye yazdığımız yepyeni bir dönem olacaktır. İlkeli, şeffaf ve adil hizmet anlayışıyla, şehrimizin her bir köşesine ilmek ilmek hizmeti nakşederek, binlerce yıl öteden bize miras kalan bu şehri, kendisine yakışır hizmetlerle buluşturuyoruz. Hemşehrilerimize verdiğimiz her sözün arkasında duruyoruz, duracağız.”

“MALİ DİSİPLİNE ÖNEM VERİYORUZ”
“Yaşadığımız 24 Ocak depremi ve pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak, hem hemşehrilerimizin yanında yer aldık, onlara destek sağladık hem de yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ettik. Ne deprem sürecini ne de pandemi sürecini hizmete engel olarak görmedik. Aksine daha büyük bir azimle çalıştık. Yaşadığımız bu zorlu süreçleri en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Oluşturduğumuz Mali disiplin çerçevesinde projelerimizi hayata geçirirken Elazığ Belediyemizin bir tek kuruşunu dahi israf etmedik, etmeyeceğiz.”
 
“BORCUMUZU DÜŞÜRDÜK”
2019 yılında görevi devraldıklarında toplamda 618 milyon TL olan belediyenin borcunun bugün itibariyle 564 milyon TL’ye düştüğünü ifade eden Başkan Şerifoğulları, borçları öderken, yatırımları da sürdürdüklerini belirtti.

"MAKAM ARACIM ŞAHSİ ARABAM” 
Aldığımız ekonomik tedbirler doğrultusunda araç kiralama usulüne son vermiş ve ilk olarak da belediyeye ait makam aracı yerine şahsi otomobilimi makam aracı olarak kullanmaya başlamıştım. Ayrıca birim müdürlerimizin de kurumumuza ait araçları sadece hizmet amacıyla kullanacaklarını söylemiştik ve öyle yaptık. Uyguladığımız tasarruf tedbirlerinin bir sonucu olarak 2020 yılı içerisinde araç filomuzu kamyon, kamyonet, binek araç, otobüs, arazöz, vidanjör, kazıcı-yükleyici, ekskavatör gibi 66’sı sıfır, 13’ü hibe olmak üzere toplam 79 adet araç ve iş makinesiyle güçlendirdik.

"İHALELERİMDE YÜKSEK KIRIM BÜYÜK TASARRUF”
2019 yılında gerçekleştirdiğimiz Elazığ Belediyesi kentsel temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere sürücüsüz araç kiralama hizmet alımı ihalesinde yüzde 21’lik kırım oranıyla, yaklaşık 13 milyon TL kazanç elde ettik. 

HARPUT’A YAKIŞAN HİZMETLER
Binlerce yıldır nice medeniyete ev sahipliği yapan Harputumuz’u tarihi misyonuyla yaşatmak adına çalışmalarımızı yürütürken turizm çeşitliliği sağlamak adına da özel bir proje olan Harput Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projemizi tamamladık. Projemiz kapsamında 220 m2 zemine sahip cam seyir terası inşa ettik. Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda ise bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirdik. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazandı. 
 

 

KAPALI ÇARŞI
Yüz yıllık tarihiyle şehrimizin ticaret nabzının attığı, sadece Elazığlıların değil şehir dışından gelen konuklarımızın da yoğun olarak ziyaret ettiği tarihi değerimiz Kapalı Çarşı’ya yepyeni bir kimlik kazandırdık. 

KENTTE KÖYÜ YAŞAMAK
Çocuklarımıza doğal yaşamı tanıma ve yaşama olanağı sağlayacak Kent-Köy Projemizi, Çaydaçıra Mahallemizde 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirdik. 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarladığımız Kent-Köy yaşam sahası; köy meydanı, köy kahvesi, köy bakkalı, mescit, köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni gibi köy yaşamının donatılarının yer aldığı bir adadır.

ŞEHRİN DOĞUSU HİZMETLE BULUŞTU
Başta doğu mahallelerimiz olmak üzere şehrimizin kanayan yaralarından biri olan Ulukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinden geçen kanal sorununu çözüme ulaştırıyoruz. Kanal sorununun birinci etabını tamamladık, ikinci etabında ise çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmanın birinci etabını oluşturan Ulukent Mahallemizden geçen kanalda gerçekleştirdiğimiz ıslah çalışmalarının ardından kanal çevresini; çocuk oyun alanları, spor alanları, bisiklet yolu, gezinti yolu, piknik masaları ve barbekülerle donatarak hizmete sunduk. Bu projenin 2. Etabı olan Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinden geçen kanal sorununu çözüme taşımak için de 3 kilometrelik açık kanalı kapattık. Şimdi ise bu alana, yol ve rekreasyon çalışmalarıyla yepyeni bir görüntü kazandıracağız. 

"ŞEHİR İKİ MEYDAN KAZANIYOR" 
Şehir kimliğine değer kazandıracak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi inşa çalışmalarımızı başlattık. Eski SGK binasının bulunduğu alana toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa ediyoruz. Alanın üst kısmını ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak hizmete sunacağız. Toplam 11.000 metrekarelik alanda peyzaj düzenlemesi ve yeşil alan çalışması gerçekleştireceğiz. İkinci kent meydanını ise Ahmet Aytar Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Öğretmenevi Meydanı ve Cemiloğlu Parkı Yeşil Alan Düzenleme Çalışması Yapım İhalesini gerçekleştirdik. Proje doğrultusunda tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alan, Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde kent meydanı olacak.
 

TERMİNAL BİNASI 
Proje kapsamında yaklaşık 38.000 metrekare açık alan düzenleme çalışması gerçekleştirerek alanın yaklaşık 22.000 metrekaresinde sert peyzaj düzenlemesi, 16.000 metrekarelik kısmında ise yeşil örtü çalışması gerçekleştireceğiz. 

MİNİ TERMİNAL BİNASI
Yine Akpınar Mahallemizde yer alan ve ihtiyaca cevap veremeyen mini terminal binamızı da mevcut yerinde yeniden inşa ederek, tamamlanma aşamasına getirdik. 

FUAR VE KONGRE MERKEZİ
Elazığ Fuar ve Kongre Merkezimiz toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 

TERMAL TESİSLERİ
Termal sağlık turizminde ve seracılıkta şehrimize marka değer kazandıracak Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusu sahasının işletme hakkını MTA ile yaptığımız protokol çerçevesinde 30 yıllığına Belediyemize kazandırdık. 

ENGELSİZ YAŞAM MERLKEZİ
Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298 m² alan üzerine 6.175 m² kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa edildi. Ayrıca Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezimiz (EBEGEM), Aile Danışma ve Eğitim Merkezimiz (ADEM) ile Gençlik Merkezi birimlerimiz de hizmetlerini buradan yürütecekler.

EK HİZMET BİNASI
Fevzi çakmak Mahallemizde Belediyemize ait 7.000 metrekare alanda, Mezarlık Müdürlüğü birimimizin çalışmalarını yürüteceği ek hizmet binası inşa çalışmalarımızı başlattık.

ÇAYDAÇIRA MAHALLESİ’NE KAPALI SEMT PAZARI
Çaydaçıra Mahallemizin önemli bir ihtiyacını gideriyoruz. Mahalle Muhtarlığı binası karşısında Çaydaçıra Mahallesi Kapalı Semt Pazarı oluşturacağız. 

DİJİTAL KÜTÜPHANE
Toplam 2.000 m2 alan üzerine inşa ettiğimiz Elazığ Belediyesi Kütüphanesi, Elazığımız’ın ilk dijital kütüphanesi olma özelliği taşıyacak. Bilgisayar ortamında bilgiye erişimin sağlanacağı dijital kütüphanede binlerce kitap kitapseverlerle buluşturulacak. 

TRAKTÖRCÜLER SİTESİ
Toplam 6.112 metrekare inşaat alanına sahip olacak Traktörüler Sitesi bünyesinde; dükkânlar, kafeterya, mescit, açık otopark alanı ve yeşil alanlar yer alacak. Traktör satışı için tasarlanan dükkânlar kapalı ve yarı açık alan olarak düzenlenecek. 

"13 ADADA KENTSEL DÖNÜŞÜM”
Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandı. TOKİ tarafından Karşıyaka Mahallesindeki 6 hektarlık alanda inşa edilen 439 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Abdullahpaşa Mahallesi’nde yaklaşık 20 hektarlık alanda, 13 adada Elazığ Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğümüz Elazığımız’ın, vizyonuna değer kazandıracak bir proje olan ‘Umut Elazığ’ projesi ile şehrimize çevreye duyarlı, modern bir yaşam alanı kazandıracağız. 

YENİ BULVAR ÇALIŞMALARI
İki yılda 2 milyon 209 bin metrekare asfalt çalışması, 21 bin 295 metre bölünmüş yol çalışması, 225 bin metrekare sathi kaplama yol çalışması, 218 bin 359 metrekare kaldırım yenileme çalışması 130 bin 884 metre bordür yenileme çalışması, 21 bin 231 metreküp taş duvar yapımı, 3 bin 829 metrekare beton duvar yapımı, 4 bin 702 metrekare engelli yürüyüş yolu çalışması gerçekleştirdik. 

YOLLAR GENİŞLİYOR
 Yahya Kemal Caddesi’ni, 4 şeritten altı şeride çıkardık. Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nde (Keban Yolu) Çaydaçıra Kavşağı’ndan başlayarak Akgün Kavşağı’na kadar orta refüjü kaldırarak, yolu genişlettik ve caddeyi üç gidiş üç geliş olarak 6 şeride çıkardık. Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nde (Keban Yolu) Çaydaçıra Kavşağı’ndan başlayarak Akgün Kavşağı’na kadar orta refüjü kaldırarak, yolu genişlettik ve caddeyi üç gidiş üç geliş olarak 6 şeride çıkardık. 

KANAL BOYU BULVARI
Üniversite, Yeni, Fevzi Çakmak, Esentepe ve Yıldızbağları mahalleleri üzerinden Harput yoluna ulaşan toplam 3.500 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, 6 şerit olarak düzenlenen Kanal Boyu Yolu tamamlandı.Kanal boyu yolunun 2. Etabı olan Pertek Yolu, Yıldızbağları Mahallesi ve Harput Yolu bağlantısını sağlayan yol çalışması da yine 2019 yılında tamamlandı. 

ORG. OSMAN ERBAŞ İSMİ YAŞATILACAK
Belediye Meclisimizde aldığımız kararla Tatvan'daki helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’ın aziz hatırasını yaşatmak adına 8. Kolordu Kışlası içinden geçerek Tahir Şaşmaz Caddesine bağlanan bu caddeye Korgeneral Osman Erbaş’ın ismini verdik. 

"ALT YAPI SORUNU BİTİYOR" 
Altyapı ihalesini haziran ayında gerçekleştireceğiz ve hemen akabinde de çalışmalarımızı başlatacağız. Hemşehrilerimin desteği Rabbimin yardımıyla bu büyük yatırımı şehrimize kazandıracağız, şehrin altyapı sorununa köklü çözüm oluşturacağız.

52 YENİ PARK 
Parklarıyla bahçeleriyle nefes alan bir şehir için, çocuklarımızın rahatlıkla koşup oynayabilecekleri, ailelerin huzur içinde vakit geçirebilecekleri 52 adet yeni park oluşturduk.

YENİ GES’LER
Geleceğin enerjisi olan yenilenebilir enerji üretim çalışmalarımız doğrultusunda Atıksu Arıtma Tesisinde 0,99 megawatt kapasiteli, Elazığ Belediyesi Arazi Uygulamalı Güneş Enerjisi Santrali (GES) İkmal Yapım ihalesini gerçekleştirdik. Ayrıca Şahinkaya mevkiinde 5 megawatt kapasiteli GES Projesi çalışmalarına da başladık. 

MÜZELER ŞEHRİ
Hoca Hasan Hamamı’nı Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandıracağız. Harput El Emeği Çarşısı’nda bir dizi tadilat çalışması başlattık. Devam eden çalışmalar sonucunda binanın giriş katını yöresel ürünler satış merkezi ve kafeterya olarak, üst katını ise Kürsübaşı musikisinin icra edileceği bir mekân olarak hizmete sunacağız.  Kürsübaşı Müzesi ile Basın Müzesi’ne ilişkin çalışmalarımızı da başlattık.

SOSYAL BELEDİYECİLİK
24 Ocak depremi sonrası ilk andan itibaren gerek ikramlarımızla, gerek gıda ve giyecek yardımlarımızla ve de destekleyici çalışmalarımızla 24 saat süresince ihtiyaç duydukları her an hemşerilerimizin yanında yer aldık. Deprem sonrası şehrimizin 35 noktasında kurulan aşevlerinden hemşerilerimize sıcak yemek ulaştırdık. Deprem sonrası yaralarımızın sarılması adına tüm imkânlarımızla zorlayarak Elazığ Belediye Meclisimiz’de aldığımız kararla, 3 ay boyunca halkımızdan su ücreti almadık. 

28 BİN AİLEYE DESTEK
Deprem sonrası Hayır Çarşımız aracılığıyla 28 bin aileye destek sağladık. Pandemi sürecinde ise ihtiyaç sahibi ailelerimize 9 bin 656 gıda kolisi ulaştırarak destek sağladık. Göreve geldiğimiz günden itibaren su ücretlerine zam yapmadık. 

ESNAF DESTEK PAKETİ
‘Esnaf Destek Paketi’ ile şehrimizin, üretim ve istihdamının bel kemiği olan esnafımızın ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer aldık. 

TABLET DESTEĞİ
Başlattığımız ‘Gönülden Eğitime Değer Verin, Bir Gönüle de Siz Girin’ başlığı altındaki kampanya ile uzaktan eğitim bu desteği daha da büyüttük. "19 BİN öğrencilerimize tabet dağıtımı gerçekleştirdik.

SEMT KÜTÜPHANELERİ
‘Her Mahalleye Semt Kütüphanesi’ projemiz kapsamında iki yılda 6 semt kütüphanemizi hizmete sunduk, 5 yeni semt kütüphanesine ilişkin çalışmalarımız sürüyor. 

ADEM DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 
Aile Danışma ve Eğitim Merkezimiz iki yılda, toplam 5 bin 935 kişiye danışmanlık hizmeti sundu. ADEM bünyesinde düzenlenen Aile İçi Eğitim Programlarıyla da 19 bin 234 kişiye ulaşıldı. 

SPOR MERKEZLERİ
Bay ve bayanlara uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma olanağı sağlandığımız şehrimizin 13 noktasında bulunan spor yaşam merkezlerimize, 2020 yılında 7 adet daha ekleyerek spor ve yaşam merkezlerimizin sayısını 20’ye çıkardık. 

HİZMETE KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜRLER
İki yıllık hizmet süremizde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, hemşehrilerimize, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, tüm siyasi parti İl Başkanlarımıza, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımıza, Mülki İdare Amirlerimize, STK temsilcilerimize, Meclis üyelerimize, Muhtarlarımıza, yoğun bir gayret ve özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma, değerli basın mensuplarımıza kısaca bu şehrin tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" 

PROTOKOLDEN TAM NOT
Başkan Şerifoğulları’nın iki yıl içinde gerçekleştirdiği hizmetlerini anlatmasının ardından protokol üyeleri yaptıkları selamlama konuşmasında hizmetlere tam not verdiklerini ifade ederek teşekkür ettiler. 

EROL: “DOĞRU HİZMETLER YAPILMIŞ”
Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Başkan Şerifoğulları’nı gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, hizmetlerin doğru ve önemli hizmetler olduğunu ifade etti.

AĞAR: “BU KADAR HİZMETİ BEN DE BİLMİYORDUM” 
“Bu sürede çalışmalarını tamamlayan Şahin Bey’i gerçekten tebrik ediyorum. Allah senden razı olsun kardeş. Anlat anlat bitmez. Bu şarkı burada bitmez diyorum. İnşallah bu çalışmalar devam edecek. Biz de bunlara yetişeceğiz diye düşünüyorum” 

TUNÇ: “HİZMETLER 10 NUMARA”
“Bizi gururlandıran ve göğsümüzü kabartan bu çalışmaları duymanın verdiği mutlulukla hepinizi selamlıyorum. Sayın başkanım sizi tebrik ediyorum. Bugün gerçekten geliş sebebim sektörle buluşma toplantısı, süt fabrikası açılışı ve ağaçlandırma programıydı. Tevafuk oldu, çok sevindim, sizi dinleme fırsatı buldum ve sizi dinleme fırsatı buldum. On numara. Tebrik ediyorum maşallah. Başarılarınızın devamını diliyorum.”

BULUT: “NAZAR DEĞMESİN”
“Başkanım maşallah. Nazar değmesin. Öncelikle bu tanıtım ve lansman programlarını siyaset üstü meselesi olarak algılayan, mutluluğumuzu bizlerle paylaşan hem muhalefet parti temsilcilerimize hem de sayın milletvekilimize teşekkür ediyorum.”

YIRIK: “ELAZIĞ HİZMETLE TANIŞTI”
 “Şahin Şerifoğulları Başkanımı kutluyorum. Elazığ birliğin, beraberliğin,  kardeşliğin coştuğu ve aziz insanların yaşadığı bir kent. Belediye başkanımız 100 projeyi burada saydı. Belki de daha zamanı olsa yine anlatacak. İnşallah aşkla başladığı bu yolda gururla inşallah tamamlayacak Bizim insanımız gerçekten görevine layık güzel insanlar. Bu millet milli birlik ve beraberliğin sayesinde tüm güçlüklerin üstesinden gelmiştir"dedi.