Yol Oldu

Geçtiğimiz günlerde Gazi Caddesi'nde bulunan Belediye İş Merkezinin 10'uncu katından atlayarak intihar eden yabancı uyruklu kişiden sonra geçtiğimiz gün de yine aynı yerden başka bir şahıs atlayarak intihar etmek istedi.

Yol Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 acil sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İntihar girişimde bulunan şahsı, polis ekipleri ikna ederek aşağı indirdi ve bir girişim engellenmiş oldu.

Ancak görünen o ki söz konusu bina, intihar etmenin adresi ve yolu oldu. Kafe olarak işletilmesi ve manzara yanında havalı bir mekân olması sebebiyle tercih edilen bu mekanın adının sıklıkla intihar olayları ile gündeme gelmesi ticari olarak da işletmeye zarar verecek noktaya gelmiş gibi. 

Yaşanan bu vakalar da gösteriyor ki, bu binanın en son katının    bu tür intihar olaylarına sahne olmaması adına bazı önlemlerin  alınması gerekiyor. Öncelikle terasın, insanların üzerinden atlayamayacağı bir yüksekliğe çıkarılması ve tırmanmayı sağlayacak herhangi bir basamak ve tutamağın da olmaması gerekiyor. Belki önlemler alınmıştır ama yeterli değil gibi görünüyor. 

Bu sorunu çözmek için yetkililerinde en kısa zamanda harekete geçmesi gerekiyor. İnşallah önlemler alınmaya başlanmıştır. Çünkü hem işletme sahiplerinin ticari olarak zarar görmesine  neden oluyor hem de üzücü olaylar yaşanıyor.