Merkezde Antrenmana Devam

Bir türlü dikiş tutmayan Merkez Bankası yönetiminde 'Değişmeyen tek şey değişimdir' ilkesi artık teamül haline geldi ve değişim rutin antrenman olarak görülmeye başlandı.

Merkezde Antrenmana Devam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sık sık değiştirilen ve fakat sadra şifa olmayan Merkez Bankası Başkanlarından sonra, değişim rüzgârı başkan yardımcılarını da etkiledi.

Son kararname ile Elazığlı hemşehrimiz Semih Tümen Merkez Bankası Yardımcılığı görevinden alınırken yerine yine Elazığlı isim olan Taha Çakmak Merkez Bankası Yardımcılığı görevine getirildi.

Ancak bu değişim, piyasalara olumlu yansımak yerine sert bir döviz yükselmesi olarak yansıdı.

Merkez Bankası, ekonomik sorun ve sıkıntıların sebebi olarak görülüyor ve günah keçisi ilan ediliyor ama, bağımsız ve ekonominin kendi kuralları gereği özgür kararlar alması gerekirken, siyasi vesayet buna çok izin vermiyor.

“Faiz sebep, enflasyon sonuç” söyleminde ısrarlı olan siyaset, faizin aşağı çekilmesini istedikçe ve bu yapıldıkça tersi oluyor ve enflasyon yükseliyor.

Merkez’de sabah akşam yönetici değişirken olan vatandaşa oluyor ve enflasyon almış başını gidiyor.

Keşke siyaset kurumu bu işi, Ak Partili olmasa bile mesleğinin ehli uzman bir isme verse ve onu rahat bıraksa. Belki o zaman kurtulur gemi.