Ekmek ve Minibüs

Her şeye zam geliyor ama ne hikmetse ekmeğe ve ulaşıma gelen zamlar daha çok etkiliyor insanı. Açık ekmekle birlikte şehir içi minibüs ücretleri de 2.5 TL'den 3 TL'ye çıktı.

Ekmek ve Minibüs
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimdi burada açlık sınırı hesaplar gibi ayda kaç ekmek ya da işe gidiş dönüş ücretlerini hesaplayıp bir rakam ortaya koymak istemiyoruz. Zira artık hesapları nereden yaparsanız yapın, alt alta ya da yan yana toplayın hesap tutmuyor.

Hadi o meşhur duvar yazısındaki gibi durumumuz. ”Asgari ücret gibiyim, kimse benimle geçinemiyor” Bırakın asgari ücreti, ortalama bir memur ve işçi maaşı ile bile geçinmek artık mucize.

Mucize kelimesini öylesine kullanmadık. Gerçekten hesap-kitap yapıldığında asla denk gelmeyecek bir bütçe ile nasıl yaşıyoruz, nasıl geçiniyoruz bunun izahı çok zor.

Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’ın tavsiyelerine uysak ve her bir üründen iki tane alsak dahi hesabın ve bütçenin denk gelmesi mümkün değil.

Bu durum ekonomik bir iflas yanında sosyal bir soruna  kapı aralar mı, insanlar bunalıma girer de psikologlar ve danışmanların iş yükü artar mı bilinmez ama durum ciddi ve vahim.