Birileri Hesaplamış!

Türkiye, günlerden beri Sedat Peker'in YouTube'a yüklediği videoları konuşuyor. Peker, en fazla izlenen YouTube kanalı olmasına rağmen reklam özelliğini açmamış.

Birileri Hesaplamış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sedat Peker, YouTube kanalında reklam gelirlerini açmış olsa şu ana kadar ne kadar gelir elde ederdi sorusunu birileri merak etmiş ve almış hesap makinasını eline.
Webtekno'un Social Blade'den aktardığı verilere göre, Sedat Peker'in hâlihazırda 1,08 milyon abonesi, 156,9 milyon toplam video izlenmesi bulunuyor. Sedat Peker'in kanalı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bir YouTube kanalı. Video paylaşım sitesi BAE'de her 1.000 izlenme için 1,37 dolar reklam geliri sağlıyor. Bu da Sedat Peker'in reklam özelliğini açmış olsa şu ana kadar tahmini olarak yaklaşık 215 bin dolar gelir elde etmiş olacağı anlamına geliyor. Yani bu rakam şu anki kurla (8,50 TL) hesaplandığında 1,8 milyon TL ediyor.

Social Blade'ın elde ettiği veriler ışığında Sedat Peker'in aylık ve yıllık tahmini gelirlerini de araştırılmış. Buna göre Peker, aylık 30,5 bin ila 488,6 bin dolar arasında; yıllık ise 366,4 bin ila 5,9 milyon dolar arasında bir gelir elde etme potansiyeline sahip. Ancak bunun için öncelikle Peker'in reklam gelirlerini açmış olması ya da sponsorlu videolar yayınlaması gerekiyormuş.

Peker, bu tabloyu ve bu parayı gördükten sonra videolarına reklam almayı düşünebilir mi bilmiyoruz. Ancak şuna inanıyoruz ki bugünden sonra geçmişin karanlığını aydınlatma ve bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarma iddiasında bir dolu yeni Sedat Peker benzeri şahıslar sahneye çıkabilir. 

Nasıl olsa çok bir yaptırımı yok kazancı çok.  Şimdi birileri kalksa ve vefat eden geçmiş siyasiler, yöneticiler, iş insanları için pandoranın kutusunu açsa ve doğruluğuna yanlışlığına, iftirasına ve mağdur edeceği kişilere rağmen sözde ifşaatlarsa bulunsa, izleyenleri  olmaz mı sanıyorsunuz?

Millet olarak severiz arka planları,fısıltı ile yayılan, parçaları bir bütünü ve olayı asla doğrulamayan şehir efsanelerini.

Yeni normalde yeni Pekercikler göreceğiz dostlar. Hazırlıklı olun. Bu kadar paraya sırt çevirmek, ancak yönünü ve yüzünü farklı çevrelere  dönen Peker’in yapacağı bir iş olurdu ve öyle de oldu.