Soylu Çatlağı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma verilmesinde, kendisinden önceki bakan ve bürokratları işaret etmesi AK Parti içinde büyük tartışma yarattı.

Soylu Çatlağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma verilmesinde, kendisinden önceki bakan ve bürokratları işaret etmesi AK Parti içinde büyük tartışma yarattı.

 Bakan Soylu'dan önce İçişleri Bakanlığı ve emniyet müdürlüğü yapmış isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili, duyduğu rahatsızlığı parti yönetimine bizzat iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek isteyen vekillerin Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın görevlendirilmesini kararlaştırdığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Soylu'nun Habertürk televizyonunda katıldığı programdan sonraki günlerde yapılan toplantıda milletvekilleri, Soylu'nun "kendisinden önceki dönemi yok saydığı, hatta zan altında bıraktığını" ifade ettiler. Milletvekillerinin, "Gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın" görüşünü de ilettikleri belirtildi.
Görünen o ki, Ak parti, Soylu etrafında hem muhalefette hem de iktidar kanadında oluşan tepkiler artarak devam ediyor. 

Soylu’nun katıldıkları televizyon programlarında kendi dışında birçok eski bakan, başbakan, bürokrat ve Mehmet Ağar gibi eski siyasilere yönelik tespit ve eleştirileri tepki görmüştü.

Erdoğan’ın da Soylu’nun söylemlerinden rahatsızlık duyduğu ancak görevden alarak Peker’e zafer kazandırmış ve hükümete diz çöktürmüş algısı oluşamaması için bunu ertelediği ifade ediliyor.

Bu gelişmeler de gösteriyor ki Ak Parti’nin Soylu’yu daha çok taşıyamayacağı ve makul bir süre sonra yapılacak kabine revizyonu ile bakanlık görevinin sona ereceği ve kendisine parti içinde bir görev verileceği ifade ediliyor.

Yaşanan bu gelişmenin ardından haberde adı geçen  AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan açıklama geldi.

Turan, gündem yaratan iddia ilgili açıklamasında, "15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti başlıklı haberiniz ve içinde yer alan 'Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın konuyla ilgili görev üstlendiği' kulis bilginiz doğru değildir. AK Parti her zaman hukuktan, adaletten ve hakkaniyetten yana olmuş; suç örgütleriyle kıyasıya mücadele etmiş bir siyasi harekettir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da durduğu yer burasıdır" dedi.

Bu açıklama ile Turan her ne kadar “ben görevlendirilmedim” mesajı verse de bu haberle maksat hasıl olmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 milletvekilinin kırgınlığını ve homurtularını duymuş oldu.