Vicdan Kabul Etmiyor

Ak Parti'nin son yıllarda eleştiri aldığı ve kendi tabanının da çok sıcak bakmadığı konulardan biri de bazı eski bakan, eski milletvekili ya da bürokratın birkaç yerden maaş alması.

Vicdan Kabul Etmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medyada sık sık gündeme gelen benzer haberlerden biri de TRT genel Müdürü İbrahim Eren’in birkaç yerden aldığı maaştı.

Meclis KİT Komisyonu'nda milletvekillerinin birden fazla görevinin olduğunun sorulması üzerine Eren, "Maaş meselesine açıklık getireyim. TRT'den 15 bin civarı maaş alıyorum, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden de 14.500 civarı bir maaşım var. Bunun dışında, TRT'de çift maaş alan başka kimse yok" demiş.

Olayı doğrulaması ve ikrar etmesi, yapılan uygulamanın doğru olduğunu göstermiyor.  Konu yasal ve meşru olsa da kamu vicdanı bunu asla onaylamıyor. Bir kişi asli görevi dışında farklı kurumlardan neden maaş alsın. Yönetim kurul üyelikleri yaptıkları devlet kurumlarına ne katkıları var?

Ak Parti şunu bilmeli ve görmeli ki kendi atadığı bürokratların gönlü hoş olsun diye ısrarla devam ettirdiği bu olay, hiçbir Allah’ın kulu tarafından onaylanmıyor. Dahası bırakın muhalefetten,  parti tabanında ciddi eleştiri alıyor ve duyanın yüzünde ekşi bir ifade oluşturuyor.

Kısacası Ak Parti, bürokratlara yapacağı sözde güzellikler karşısında acı faturayı kendi ödeyecek ve o bürokratlar da ne yazık ki değil iki-üç maaş, tek maaşa bile hasret kalacaklar.