Üçü Bir Arada

Karadeniz, Akdeniz ve ülkemizin değişik bölgelerinde petrol kuyuları bulunur ve bu müjde olarak kamuoyuna duyurulur da Elazığ bundan geri mi kalır. Bir müjdeli haber de ilimizden geldi.

Üçü Bir Arada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bir süreden beri çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü oldukça önemli maden rezervlerine ulaştı. 

Şehrimize ve ülkemize katkısının oldukça yüksek olması beklenilen rezervler Alacakaya ilçesi Aşağısığık köyü ile Maden İlçesi Kısabekir köyü bölgesi arasında bulundu. Edinilen bilgiye göre 20 milyon ton miktarında altın, bakır ve demir rezervi bulundu.

Bulunan rezervlerin 30 tona yakını altın, 700 bin tona yakını bakır olduğu belirtildi. İlk değerlendirmelere göre bulunan rezervlerin toplam piyasa değerinin 10 Milyar dolar olduğu ifade edilmiş.

Bulunan altın, bakır ve demir madenlerin ülke ekonomisine olan katkıları yanında şehir ekonomisine katkısının önemli olacağını düşüyoruz.

Üçü bir arada ve hayati değer taşıyan maden rezervlerinin en iyi şekilde işletilmesi ve bu ocaklarda istihdam edilecek personellerle işsizlik problemine de önemli katkı sunması bekleniyor.

Ancak temennimiz odur ki, bu zengin maden kaynaklarının varlığı ve bulunması, müjdeli haber boyutunda kalıp unutulmasın ve rafa kaldırılmasın.

Burada en önemli iş, ilimiz yöneticilerine ve siyasilerimize düşüyor. Bu alanda MTA’nın çalışmalarını hızlandırması ve işletilmesi noktasındaki prosedürlerin hızlandırılarak üretime geçilmesinin sağlanması gerekiyor. 

İlimiz ihracatında bizi doğuda birinci noktaya taşıyan krom işletmelerinden sonra açılacak altın, bakır ve demir işletmeleri ile şehrimizin önemli oranda maden üssü haline dönüşeceğine ve büyük bir katkı sunacağına inanıyoruz.