Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi Açılıyor

1997 yılından bu yana Elazığ'da tarafımızca temsilcilik düzeyinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Elazığ Şubesini kurarak faaliyetlerine başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi Açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

22 Ekim'de açılışı yapılacak TYB Elazığ Şubesi, Mehmet Akif Ersoy'u anma programı ile faaliyetlerine başlamış olacak.

Konuyla İlgili TYB Elazığ Şubesi'nden yapılan açıklama ise şöyle: "Türkiye Yazarlar Birliği, 1997 yılından bu yana Elazığ’da tarafımızca temsilcilik düzeyinde faaliyetlerini sürdürmekteydi. Ancak kısa süre önce faaliyetleri artırmak, Elazığ’ın ve ülkemizin kültür ve sanat çalışmalarına daha etkin katkılar sunmak amacıyla şube kurma girişiminde bulunduk. Girişimimiz sonuçlandı ve 09.09.2021 tarih itibariyle Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi, kurucu yönetim kurulu olarak faaliyetlerimizi resmen başlattık.

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi kurucu yönetim kurulu şu isimlerden oluşmaktadır; Şube Başkanı; Nazım PAYAM, Başkan Yardımcısı; Prof. Dr. Mustafa YAĞBASAN, Genel Sekreter; Gıyasettin DAĞ, Sayman; Kemal BATMAZ, Üyeler; Dr. Öğretim Üyesi Taner NAMLI, Selahattin YAZAR ve İhsan TARAKÇI.

Yönetim kurulumuzun tasarladığı faaliyetlerden bazıları şunlardır:

· 2022’den itibaren her yıl bir bülten çıkarmak ve yıl içerisinde Elazığ’da ve ilimiz dışında bulunan Elazığlıların yayımladığı eserlerin tanıtımını sağlamak,

· İl dışında bulunan birliğimize üye Elazığlı akademisyenlerle yılda bir kez bilgi şöleni aracılığıyla Elazığ’da bir araya gelmek.

· Üyelerimizi, tanışmayı arzuladıkları şair ve yazarlarla buluşturmak,

· Henüz taslak aşamasında olan ve an itibariyle saklı tutmakta yarar gördüğümüz edebî ve kültürel değeri yüksek belgeseller hazırlamak.

Şubemizin resmi açılış programı 22 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek ve açılış programına il protokolümüzün yanı sıra Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet DOĞAN, Genel Başkan ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN ve Genel Merkez Yöneticileri katılacaklardır. Şubemizin açılışı 22.10.2021 Cuma günü saat 14:3 0’da İzzetpaşa Vakfı Ek binada gerçekleşecek ve aynı akşam Elâzığ Belediyesi Kültür Merkezinde Mehmet Akif Ersoy’u anma programı tertip edilecektir. Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir.

Şubemizin açılışına destek ve katkılarından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’na, İzzetpaşa Vakfı Başkanı Sayın Prof. Dr. Necip İlhan’a, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkez yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz."