Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Önemli Açıklamalar

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları ve Doğum Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Atılgan, tüp bebek tedavisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Önemli Açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenli cinsel birlikteliğe rağmen çiftlerin bir yıl içerisinde çocuk sahibi olamamalarının İnfertilite olarak tanımlandığını, infertilite tedavisinde Birinci basamak tedavilerine yanıt alınamaması durumlarında tüp bebek tedavisi uygulandığını dile getiren ATILGAN, son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit edildiğini, tüp bebek tedavisi sırasında kadına bazı yumurta geliştirici ilaçlar verildiğini, bu ilaçlardan sonra belirli sayı ve boyuta ulaştığında yumurtaları çatlatmak için iğne verildiğini, çatlatma iğnesinden otuz altı saat sonra anestezi altında yumurtanın toplandığını ve bu arada kadının eşinden alınıp hazırlanan spermler ile yumurtaların laboratuvar ortamında döllenmeye bırakıldığının altını çizdi.

Prof. Dr. Remzi ATILGAN, embriyo geliştikten sonra belirli günlerde kadının rahmine yerleştirilerek yaklaşık 12-14 gün sonra hastadan BETA HCG testi istendiğini sözlerine ekleyen ATILGAN, tüp bebeğin başarı oranının % 30-40 arasında değiştiğini, ancak bu oranın kadının yaşı, erkeğin yaşı, çevresel faktörler, sigara içme, obezite gibi birçok faktörden etkilendiğini ancak tüp bebek laboratuvarlarındaki yenilikler ve ekipmanlardaki gelişmelerin gebelik oranlarının artmasına katkı sağladığını ayrıca kullanılan yeni Jenerasyon hormon ilaçlarının da gebelik oranlarını arttırdığını söyledi.

ATILGAN, çocuk sahibi olmak isteyen infertil çiftlerin daha fazla vakit kaybetmeden, infertilite tedavilerinde uzman bir ekip tarafından destek almalarının önemine değindi. Fırat Üniversitesi Hastanesi Tüp bebek laboratuvarında son sistem teknoloji kullanıldığını ve modern bir laboratuvarla bölge halkına hizmet vermekte olduklarını, çocuk sahibi olamayan çiftlere bu modern laboratuvarlarda gerekli tüm tetkik ve tedavilerin uygulandığının altını çizen ATILGAN, sağlık bakanlığının iki defa aşılama tedavisine yanıt alınamayan kırk yaş altı hastaların tüp bebek tedavi masraflarının büyük çoğunluğunu karşıladığını, çocuk sahibi olamayan hastaların ünitelerine başvurmaları halinde maddi yüklerinin önemli oranda azaldığını söyledi.