Sırada Siyasi Kriz Varmış

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve FETÖ firarisi Can Dündar, döviz kurundaki artışa ilişkin sosyal medya üzerinden konuşma yaptı.

Sırada Siyasi Kriz Varmış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dövizdeki kur artışından medet uman Dündar, "Şimdi beklenen, bu iktisadi krizin bir siyasi krize evrilmesi ve seçimi kaçınılmaz hale getirmesidir." ifadelerini kullandı.

Ak Partililerin açıklamaya çalıştıkları fakat her defasında yanlış üslup, yanlış kelime ve örneklerle anlatamadıkları ve  Akşenir’in deyimiyle beslenme uzmanlığına soyunup insanların aklıyla alay eden  açıklamalardansa Can Dündar’ın bu beyanı, asıl fotoğrafı ve nihai hedefi özetleyen ve bir kez daha ortaya koyan  cümleler olmuş.
“Türkiye’de artık darbe yerine muhalefete destek vererek Erdoğan’ı düşüreceğiz” diyen ABD Başkanı Biden, PKK ve FETÖ bağlantılı tüm diaspora ve orta doğudaki politikalarına engel oldukları gerekçesi ile Erdoğan’ı hükümetten düşürmeye azmetmiş bir bloğun ortak düşünce ve hedefi, Can Dündar’ın cümlelerinde ete kemiğe bürünmüş.

Muhalefetin yaşanan ekonomik sıkıntılardan hareketle söylem geliştirmesi elbette izah edilebilir ve makul karşılanabilir bir olay. Ancak bunu sokak hareketlerine taşıyarak ülkede  bir kaos ortamı oluşturmak ve durumdan vazife çıkararak siyaset üretmeye ve kendini alternatif olarak göstermeye çalışmak gibi bir tavrı Türk insanı esefle izliyor ve günü geldiğinde değerlendirmek üzere  notunu alıyor.