Şehrin Kaderi Kötü

Bingöl ilinde 6 noter olmasına rağmen Elazığ'ın hala 4 noterle işlerini yürütmeye çalıştığını yazdığımızın üzerinden iki yıl geçti. Bu süreçte siyasilerden ve ETSO Başkanı Asilhan Arslan'dan '5. Noter yetkisini aldık ama talipli noter bulamıyoruz' açıklamasından gayri bir gelişme olmadı.

Şehrin Kaderi Kötü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemşerilerimiz zaten fiziki anlamda çok da elverişli olmayan dört noterde işlerini takip etmeye çalışıyor ve koronaya inat saatlerce ve tıkış tıkış sıra bekliyor.

Sorun belli, çözümü belli. Noterlik hakkı ve yetkisi almış bir şahsın yeri de daha önce açıklanmış bulunan bir mevkide mekan bulup faaliyete geçmesi gerekiyor.

Noter olmaya hak kazanmış kişilerin üye olduğu platformlar ya da çalıştığı yerden farklı bir ile taşınmak isteyen noterlerin bulunduğu sosyal medya mecraları mutlaka vardır diye düşünüyorum. 

Milletvekillerimizi geçtik, herhangi bir milletvekilimizin  danışmanı bu konuya bir hafta ilgi gösterse  eminiz ki çözüm bulunacak ve şehrin 5. hatta 6. notere kavuşma imkanı doğacak. 

Ama farklı konu, farklı oluşum ve farklı önemli işlerden sıra bir türlü noter işine gelmiyor ki. Onca gündemden böylesine önemsiz (?) konuya fırsat bulunamıyor ki.

Şehrin sahibi yok cümlesini kullanmayı kendimize yasakladık ya. Şehrin alın yazısı kötü diyerek yumuşatalım mevzuyu..