Öğretmenler Adına Fidan Dikim Etkinliği Gerçekleştirildi

Türkiye'nin en yeşil kampüslerinden birine sahip olan Fırat Üniversitesi, kampüsünü yeşillendirmeye devam ediyor. Rektörlük kampüsünde gerçekleştirilen törenle binlerce fidan daha toprakla buluştu. 

Öğretmenler Adına Fidan Dikim Etkinliği Gerçekleştirildi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampüsünde öğretmenler günü hatırasına fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. 

Programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesi Kadınlar Kolu Başkanı Hülya Göktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Bundan sonra 24 Kasım’da öğretmenlerimiz için fidan dikim etkinliği yapılacak. İlimizde yaklaşık 9 bin öğretmeninin olduğu ifade edildi. Rektör hocamızdan yer talep ettik ve Fırat Üniversitemizin yerleşkesinde 23 bin fidanı toprakla buluşturacağız” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler adına fidan dikildiğini belirterek amaçlarının çocuklara doğa ve ağaç sevgisini vermek olduğunu söyledi. 

Fırat Üniversitesi’nde fidan dikim etkinliklerinin 11 Kasım tarihinden itibaren devam ettiğini belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Rektörlük kampüsündeki en güzel yeri öğretmenlerimize ayırdık. Bizim amacımız ilimize yeşil bir alan bırakmak. Ağaçlandırma çalışmalarının ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından kampüs içerisinde öğretmenler için ayrılan alana akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.