MUSTAFAPAŞA TOKİ MAĞDURU

TOKİ'NİN ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN İMAR PLANINI YOK SAYARAK ÇEKME MESAFELERİNE UYMADIĞINI BELİRTEN MUSTAFAPAŞA MAHALLESİ MUHTARI YUSUF ÇAKMAK, TOKİ'NİN ŞEHİR GERÇEKLERİNİ YOK SAYARAK KENDİ KAFASINA GÖRE UYGULAMALAR YAPTIĞINI, EŞYALARINI ÇIKARAMAYAN VATANDAŞLARIMIZA DA EŞYA PARALARININ ÖDENMEDİĞİNİ İFADE ETTİ.

MUSTAFAPAŞA TOKİ MAĞDURU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömer Enes Yılar/24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde en büyük zararı gören mahallelerden biri olan Mustafapaşa Mahallesi’nde başlatılan konut yapımları devam ediyor.

Elazığ depreminde 14 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 bin 270 konutun yıkıldığı Mustafapaşa Mahallesi'nde çalışmalar sürerken, yapılması planlanan 353 konutun teslimi için de depremzedeler gün sayıyor.

 İlk etapta 4 blok ve 353 evin  yapılacağı mahallede, konutların en kısa sürede bitirilerek depremzede vatandaşlara teslim edileceği bildirildi.

 

MAHALLE ŞANTİYE GÖRÜNÜMÜNDE

Mustafapaşa Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Mustafapaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakmak,“ Büyük bir şantiye alanında dönen mahallede konutların hızla yapımı sürüyor. Yeni yılın ilk ayında birinci etap tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilecek.”dedi.

 

VATANDAŞIMIZ EŞYA PARASI ALAMIYOR

Muhtar Çakmak,“24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından Mustafapaşa Mahallemizde başlayan TOKİ’lerle ilgili süreç devam ediyor. Birinci etabımız bitmek üzere. Bu ayın başı veya birinci ayın 15’i gibi biter dediler. Kuralarını çekerler mi bilmiyoruz. Henüz net bir bilgi gelmedi bize. En büyük sıkıntımız Mahallede çamurun olması, vatandaşımızın evlerine rahatlıkla  gidememesi. İkinci sıkıntımız eşyalarını çıkaramayan vatandaşlarımızın halen eşya parasını alamaması. Nereye gittilerse geri çevrildiler. Tutanakları tutulmadı. Sayın valimize söyledik. Valimiz talimat vermesine rağmen çözülmedi” diye kaydetti.

 

20 METRELİK SOKAĞIMIZ 5 METRE’YE DÜŞMÜŞ

Yolların çamur olması ve eşya paraları alamadıkları için vatandaşların perişan olduğunu ifade eden Muhtar Çakmak,“Projelerde de önemli yanlışlıklar var. 15 metrelik sokaklarımız, 5 metreye düşmüş durumda. Belediye Başkanımız geçen gün geldi ve kontrol etti. Bu duruma biraz da kızdı. Mahallemizin bir sokağı vardı. 20 metreydi. Şimdi ise 5 metreye düşürülmüş. Nasıl bir proje anlamadık.” dedi.

 

TOKİ’NİN YAPTIĞI ÇALIŞMADAN MAĞDURUZ

Çakmak: “TOKİ, Belediye’nin imar planları ile projelerini kabul etmiyor. Belediyenin çekme payına uymuyor TOKİ. Kendi kafasına göre uyguluyor. Septioğlu Bulvarı’nda 5 metre geri çekildi. Onlar ise mevcuttan 5 metre daha ileri yaptılar. TOKİ’nin yaptığı çalışmadan mağduruz. Yollar ile ilgili sıkıntımız var. Gerekli yerlere bu sıkıntıları söyledik ama henüz bir çözüm bulunamadı.”dedi.

 

27 BİN LİRA İLE GÜÇLENDİRME OLMAZ

Hak sahiplerine verilecek olan 27 bin lira kredi ile bina güçlendirmesinin yapılamayacağını ifade eden Muhtar Çakmak, “Orta hasarlılarla ilgili şu anda süreç başladı ve devam ediyor. Hakikatten sıkıntı çok. Vatandaşa diyorlar ki evlerinizi terk edin gidin. Şimdi 27 bin lira ile bu vatandaş nasıl evini güçlendirecek. Ben de anlamadım. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Buradan sayın valime sesleniyorum! Bu vatandaşlarımıza destek olsunlar. Ne yapacaklarını şaşırdı vatandaşımız. Muhtarlığımızın yanında büro var Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ait. Oradan bilgi alsınlar. 27 bin lira verecekler güçlendirme için. 27 bin lira ile güçlendirme olmaz.”dedi.

 

VALİMİZE VE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Çakmak,”Bize her zaman destek olan Elazığ Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.15 – 20 gündür bize tam destek veriyorlar sıkıntılar ile ilgili. Her daim yanımızdalar. Belediye başkanımız geçen hafta buraya geldi. Cami ile ilgili sıkıntımız vardı. Caminin bir kısmı derneğin, bir kısmı vakıfların, ortada kaldı. Ne olacağını bilmiyorduk. Sayın valimiz yanına çağırdı bize destek oldu. Bir proje üzerinde yapılacak ve camimiz yapılıp teslim edilecek” ifade etti.

 

MAHALLEMİZDE 3 BİN’E YAKIN KONUT YIKILDI

Mustafapaşa Mahallesi’nin deprem de en fazla zarar gören mahalle olduğunu ifade eden Muhtar Çakmak,“Mahallemiz deprem de çok zarar gördü. Vatandaşlarımız oldukça mağdur. Devletimiz çok büyük bir devlettir. Eşya paralarının ödenmesi lazım. Sıkıntılarımız bunlar. İnşallah en kısa zaman da bu sorunlar çözülür de vatandaşımız rahat eder.” dedi.