Kılıçdaroğlu İkinci Vekilden Emin

41 yıl sonra ilimizden CHP Milletvekili olan ve yapılacak seçimlerde de partisinden ikinci sıra adayı olacağını açıklayan Gürsel Erol'a CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da tam güven duyuyor ve CHP'NİN ilimizden 2 milletvekili çıkaracağına inanıyor.

Kılıçdaroğlu İkinci Vekilden Emin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin sorunlarını her platformda dile getiren ve yapıcı bir muhalefet yürüterek kamuoyundan destek alan ve bu desteğini her gün daha da büyüten Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, önemli bir etkinliğe daha imza atarak ilimiz yerel medya mensuplarını Ankara’da ağırladı.

Üç gün süren programlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilimiz Ak Parti Milletvekili, MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Elazığ eski belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, Ankara Elazığlılar Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ile görüşen basın mensupları ilimize döndüler.

SİYASİ BOYUTU ÖNE ÇIKMAYAN NEZAKET ZİYARETİ 
İlimizden Ankara’ya giden basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbette Erol şunları söyledi:“Ankara’ya geldiniz ve sadece Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile değil, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile STK başkanlarımızla da, Belediye Başkanımızla, İktidar partisinden milletvekili arkadaşlarımızla ve Eski Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile de görüştünüz. Nezaket kuralları içerisinde güzel bir program oldu. Buna bir siyasi boyut değil, aynı zamanda bir kentin sorunlarının sahiplenilmesi anlamında herkesin kendi etki alanında gündeme getirilmesi açısından da önemliydi. Hatay Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da şu an bizim yanımızda depremde de bizlerin yanında oldular” dedi.

KILIÇDAROĞLU DA 2 MİLLETVEKİLİNDE ISRARCI
İlimizden Ankara’ya giden basın mensuplarını makamında ağırlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’dan 41 yıl sonra milletvekili çıkartan CHP’nin,  yapılacak ilk seçimde Elazığ’dan iki milletvekili çıkartacağını ifade etti.

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol’un sıklıkla değindiği  ‘bu kez listenin ikinci sırasında olacağım’ söylemini değerlendiren Kılıçdaroğlu; “Biz Elazığ’dan 41 yıl vekil çıkaramadıysak bu bizim suçumuzdur. Burada Elazığlıların suçu yoktur. Biz halka inmemişizdir demektir. Vekil Erol, bunu başardı ve kendisine de Elazığlılara da güvenerek bu seçimlerde ikinci sıradan aday olmayı düşünüyor. Ben de kendisine güveniyorum” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Erol’un çıtasını biraz daha yükselterek en az 2 vekil hedefiyle birlikte Elazığ belediye başkanlığını hedefini de koydu ve kazandıkları takdirde Elazığ’ın parlayacağına dikkat çekerek şunları söyledi:“Sayın Gürsel Erol doğru uzun bir aradan sonra Elazığ’dan çıkan vekilimiz oldu. Peki, neden uzun yıllar sonra vekil çıkardık? Kabahat Elazığlılar da mı yoksa bizde mi? Elazığlılar da hiçbir kabahat yok. Kabahat biz de Elazığ’ın sorunları ile yeterli kadar ilgilenip, eğilmedik. İnsanların çektiği sıkıntıları yeteri kadar dillendirmedik.  Hatta Elazığ’a yeteri kadar gitmedik. Dolayısıyla Gürsel Erol, bu bağlamda hem yeni bir politika izleyerek, toplumu kucaklıyor. Elazığlılara güveniyor.  Kendisi bir dönem partimizin Elazığ’da gençlik kolları başkanlığı da yapmış. Elazığlılar gerçekten aydın insanlar, her şeyi rahatlıkla tartışan insanlar ama siz kendinizi Elazığlılara karşı yabancı görürseniz.  Onlar da sizi yabancı görüler. İşin doğasında bu vardır” 

KILIÇDAROĞLU: “EROL’A GÜVENİYORUM”
Vekil Erol’un Elazığ’da iyi bir çalışma yaptığını bildiğini aktaran Kılıçdaroğlu; “Başarılı bir çalışma yapıyor. En zor zamanlarında bile bizim 11 büyükşehir belediyesini ayağa kaldırdı  Elazığ’a yardım için. Sosyal yardımlar konusunda da hâlâ Gürsel bey elinden gelen çabayı gösteriyor. İkinci sıra kendisine ve Elazığlılara güvenerek söylüyor. Ben de güveniyorum doğrusunu isterseniz. Seçilir. Çünkü içinde bulunduğumuz süreçte topluma en doğru bilgiyi aktaran partinin biz olduğuna inanıyorum.” diyerek Erol’a güvenini yineledi.

EROL, HEP SAHADA
CHP Elazığ milletvekili Erol, partisinin ikinci sıra milletvekilliği adaylığını  açıklamakla birlikte haftanın birçok gününü ilimizde geçiriyor. 
Genel Merkez tarafından kendisine tahsis edilen seçim otobüsü ile gitmedik ilçe, belde ve köy bırakmıyor. 

Arıcak bölgesinde yaşanan yangın hakkında da açıklamalarda bulunan  ve konunun araştırılmasını talep eden Erol, yangın bölgesine de giderek incelemelerde bulundu ve yöre halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.