Kahraman: 'Elazığspor girdapta!'

Eski Gazeteci, İş İnsanı Şakir Kahraman, Hakimiyet TV canlı yayınında Elazığspor'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Kahraman: 'Elazığspor girdapta!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Hakimiyet TV Spora Bakış programında eski gazeteci, iş insanı Şakir Kahraman’ı konuk ettik. Elazığspor’la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Kahraman, ilin bir araya gelip yeni ve güçlü bir oluşumla Elazığspor’a destek vermeleri gerektiğini söyledi. Oluşum olmazsa borç yükünün kapatılamayacağına dikkat çeken Kahraman, “Kulübün kapatılmasını isteyenlerin alternatifini de oluşturması gerekiyor” dedi.
Gazetemizden övgü dolu sözlerle bahseden Şakir Kahraman, “Hakimiyet Gazetesi’ni yakinen takip ediyorum ve tebrik ediyorum. Biz geçmişte bu mesleği yaptığımızda da doğruları savunuyorduk. Bugün Hakimiyet’in de doğru işlere imza attığını görüyorum ve tebrik ediyorum” dedi.

“ASIL SANCILI SÜREÇ SÜPER LİG’DEN DÜŞÜNCE BAŞLADI”
Elazığspor hakkında da önemli tespitlerde bulunan Kahraman, “Ben 1973 yılından itibaren bu işin içindeyim. Benim derdim Elazığ ve Elazığspor’dur. Bu sevgi benim sağlığıma da zarar veriyor ama biz bu işe uzak kalamayız. Söyleyeceklerimi kimse yanlış anlamasın, bir yerlere çekmesin lütfen. Geçmiş yıllarda da takım büyük sıkıntılar yaşadı ama bir şekilde ayakta kaldı. Asıl sancılı süreç Elazığspor’un son süper ligden düşüşünden sonra başladı. Mücahit Yanılmaz’ın döneminde kulübe kazandırılan para değerlendirilseydi takım belkide yine süper ligdeydi. Ondan sonra düştük 2. Lige. Deprem ardından pandemi süreci araya girince Elazığspor 1 yıl erken yaşayacaklarını 1 yıl geç yaşadı. Biz Elazığspor’a sahip çıkamadık. Gelinen nokta bu. Elazığspor girdapta, bunu kimse inkar edemez” şeklinde konuştu.

“TRANSFER TAHTASI KÖKÜNDEN ÇÖZÜLMELİ”
Elazığspor bir sürü sıkıntılarla 3. Lige başladı diyen Şakir Kahraman, “Son maçta kalecimiz de kırmızı kart gördü en az 3-4 maç ceza yiyecek. Bu takımın Artvin Hopaspor karşısında mutlaka kazanması lazım yoksa çocuklar çok kötü demoralize olacaklar. Transfer tahtasının açılmasının açılması lazımdı. İnşallah devre arasında açılır. Bu sorunun kökünden halledilmesi lazım. Deprem sürecinde Elazığspor’un borcu sıfırlanabilirdi. Elazığspor yaşatılmak isteniyorsa herkes elini değil, gövdesini taşın altına koymalı. Haa istemiyorsak çıkıp denilsin biz Elazığspor’u kaderine terk ettik kapansın” ifadelerini kullandı.

“BU TAKIMI ŞAHSİ KİMSE KURTARAMAZ”
Kulübün kapatılmasını isteyenlerin de alternatifini oluşturması gerektiğini ifade eden Kahraman, “Adı Yeni Elazığspor mu olur? 1967 Elazığspor mu olur? Adını ne koyarsanız koyun, bunu bir çok şehir yaptı ve şimdi süper ligde. Bugün bırakın Elazığspor’u şehirde futbol yok. Elazığspor, Elazığ’ın marka değeri. Yanımızda Malatya, biraz ötesinde Sivas haftada kaç gün ulusal gazetelere çıkıyor? Elazığspor kaç gün çıkıyor? Takım yaşasın istiyorsak hep birlikte sahip çıkacağız. İstemiyorsak çıkıp açıklama yapsınlar. Resmi kayıtlarda 50 Milyon küsür borç var diyorlar. Ben bir tane babayiğit göremiyorum gelip o borcu ödesin. Geniş katılımlı bir oluşum olursa o para bir günde toplanır. Bu 100, 200, 500 kişi olur. Elazığspor’un kurtuluşu böyle olur. Yoksa bu takımı şahsi hiç kimse kurtaramaz. Yıllardır hep Elazığspor’da sorun artık insanlar bıktı. Bir sezon hatırlamıyorum ki rahat bir lige başlayalım. Elazığspor hep kişisel hatalardan buralara geldi” dedi.

“AYIP DEĞİL, ÇIKIP BİZİM YENİ ELAZIĞSPORUMUZ BU DENİLMELİ”
En kötü kararın belirsizlikten iyi olduğunu vurgulayan iş insanı Şakir Kahraman, “Bugün yeni bir oluşum olacaksa Yolspor mu? Fırat Üniversitesi m? Kovancılarspor mu çıkıp açıklasınlar. Bu ayıp değil. Ya diyecekler bizim yeni Elazığsporumuz bu. Ya da iyi bir yönetim oluşturulacak takıma sahip çıkılacak. Bazen kulağıma geliyor takımın borcu 100-120 Milyon diye. Kimse kusura bakmasın bu böyle gider” ifadelerini kullandı.