Kaçak Elektriğe İHA'lı Çözüm

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımı sorunu 30 yıldır sürüyor.

Kaçak Elektriğe İHA'lı Çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle uzak yerleşim yerlerinde kaçak elektrik kullanıldığı iddiaları nedeniyle medya da oldukça fazla haberler gündeme gelmiş ve bu kaçak kullanımların önüne net bir şekilde geçilememişti. 

Kaçak kullanımlar yüzünden yetkili personeller ile vatandaşlar arasında ciddi tartışmalar yaşanmış ve hiç hoş olmayan görüntüler meydana gelmişti. 

Bu nedenle yakın bir zamanda önemli ve dikkat çekecek bir çalışmanın başlatıldığını duyduk. 

Havada 90 dakika kalan ve yaklaşık 45 kilometrelik bir alanda tarama yapan İHA’lar, hem kaçak elektrik kullanılan mekanları tespit ediyor, hem de elektrik şirketinin saha etüt çalışmalarında büyük kolaylık sağlıyormuş. 

Yapılan bu çalışmada istenilen başarı sağlanırsa, Elazığ dahil bir çok ilde bu tür bir çalışmayı göreceğimiz kesin. Kaçak elektrik kullanımı önemli bir konu ve kesinlikle önüne geçilmesi gerekiyor. Düzenli olarak faturasını ödeyen insanların da tepkisini çeken bu durumun engellenmesi için gerekli girişimler de bulunulması bizleri de memnun etti.

Ancak şunu da ifade etmek  ve bir hakkı teslim etmek gerekirse Elazığ’da kaçak elektrik kullanımı yok denecek kadar azdır ve hatta yoktur.

Elazığ’daki asıl sorun, üretim yapmak amacıyla diktiği on binlerce ceviz,badem ve diğer ağaçların sulamasını gerçekleşmek isteyen köylerimizin elektrik bekleme sorunudur.

Özellikle hızlı bir gelişme gösteren ve on binlerce ağaç dikilen Yukarı Demirtaş bölge halkını dinlemek sorunun büyüklüğünü görmeye yeterlidir ve AKSA hala ilgisiz  konu halen  sahipsizdir.