İyi ki Varsınız…

Fırat Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından belli bir kesim tarafından 'Elazığlı rektör istiyoruz' sözleri ile eleştirilen Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'a o dönem tek destek Hakimiyet'ten gelmiş ve hatta 'Elazığlı rektörleri de gördük' manşetiyle yeni rektörün Elazığlı olmamasının avantajlarını tek tek sıralamıştık.

İyi ki Varsınız…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FÜ Rektörü Prof. Göktaş, o gün için yazdıklarımız çerçevesinde bizleri mahcup etmedi ve kısa zamanda yaptığı çalışmalar ile hem kendisini eleştirenleri mahcup etti hem de iyi bir idareci nasıl olur onu gösterdi.

Fırat Üniversitesi’nin her sorununa çözüm bulmak için çabalayan ve akademisyenlerin yaptığı çalışmalara her zaman destek olan Prof.Dr. Göktaş’ın gösterdiği üstün gayret ve motive edici uygulamalar   üniversitede görev yapan hocalarımızın da başarılarını yükseltti. 

Gelişen teknolojiyi takip eden ve daha önceden birçok proje ile ilklere imza atan Fırat Üniversitesi, her alanda ülkenin gelişmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Son olarak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç ve ekibi tarafından giyilebilir sensörler ve yapay zeka destekli bir yazılım ve uygulaması olan “Hastalık Teşhisi ve Hasta Takibi için Yapay Zeka Destekli Akıllı Bileklik Tasarım ve Uygulaması” Projesi KOSGEB ve ilgili kurullar tarafından kabul edilerek desteklendi.

Bu kapsam Fırat Üniversitesi (FÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç öncülüğünde, Türkiye'de ilk defa yapay zeka tabanlı ‘ses ve öksürük’ ile korona virüs başta olmak üzere bir çok hastalığın teşhisi ile ilgili yazılım geliştirildi. 

3 bin veri ile ses ve öksürük kayıtlarına göre kişinin korona virüs olup olmadığını saptadıklarını belirten Doç. Dr. Genç, başarı oranının ise yüzde 60 ila 80 arasında olduğunu kaydetti.

Yapılan bu çalışma Elazığlılar olarak bizlerin göğsünü kabarttı. Son yıllar da gösterdiği başarılara bir yenisi daha ekleyen üniversitemiz belki de dünya da bir ilke imza attı. 

Tebrikler değerli hocalarımız. Sizin gibi akademisyenlerimiz oldukça daha büyük başarıları göreceğiz ve duyacağız…

Gururumuz oldunuz…